Nemzetközi foci

A csehek elbúcsúztatták Tamás Krisztiánt

A Slavia Praha sportigazgatója szerint végleg megszerezhetik az AC Milan magyar védőjét.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A Pribram elleni mérkőzés után a Slavia Praha honlapjánelbúcsúztatták a cseh csapat fiatal magyar légiósát. Tamás Krisztiánnak a csapattársai sok szerencsét kívántak, hiszen nagy kihívás vár rá, a magyar válogatott színeiben az új-zélandi U20-világbajnokságon fog szerepelni.

A slavia.cz azt írja, az Észak-Korea, Nigéria és Brazília elleni csoportmeccsekre készülő magyar együttes egyik legfontosabb tagja Tamás Krisztián. A vébé csak május 30-án kezdődik, de a magyar csapat már edzőtáborban van.

– Jelenleg a világbajnokságot megelőző edzőtáborban vagyok a válogatottal. Nagyon kemény a csoportunk, nehéz lesz továbbjutni, de biztos vagyok benne, hogy mindent megpróbálunk a sikerért. A jövő héten repülünk Új-Zélandra, már nagyon várom – mondta a cseh klub honlapján Tamás Krisztián.

Az olasz AC Milan magyar védője tavasszal a cseh fővárosban szerepelt kölcsönben. Kulcsszereplő volt, hiszen 11 mérkőzésen lépett pályára és két gólpasszt adott.

– Köszönettel tartozom a Slaviának, mert tavasszal nagy esélyt kaptam. Fantasztikus négy hónap volt, sok játéklehetőség jutott nekem, nagyon tetszett a klub, nem lenne ellenemre, ha visszatérhetnék. Sok tapasztalatot szereztem emberileg és labdarúgóként egyaránt. Boldog vagyok, hogy megkaptam a lehetőséget, sajnálom, hogy a csapat eredményei nem voltak a legjobbak, de ez minden bizonnyal hamarosan változni fog.

Karol Kisel sportigazgató sok szerencsét kívánt a húszéves magyar hátvédnek a világbajnokságra, amely minden bizonnyal nagy esemény lesz számára. A klubnál kezdettől fogva tudták, hogy május 30-án kezdődik az új-zélandi torna, és előtte még a felkészülésre is kell időt hagyni, tehát a bajnoki hajrában már nem számíthatnak rá.

– Köszönjük a tavaszi játékát, ízelítőt adott nekünk tehetségéből és profi mentalitásából – folytatta a sportigazgató, aki elárulta: nem tettek le arról, hogy az opciós lehetőségüket kihasználva végleg megszerezzék honfitársunkat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik