NB II

Félmilliót elvennének Dzsudzsáktól

A Dinamo Moszkva és a szovjet válogatott egykori kapusa szerint nem érdemel fizetésemelést a magyar válogatott csapatkapitánya.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A 28 éves támadó középpályás, Dzsudzsák Balázs a szezon végén elhagyhatja a Dinamo Moszkva csapatát. Az izvestia.ruértesülése szerint a magyar válogatott csapatkapitánya visszatér Európába.

A moszkvai klub szívesen látná honfitársunkat a továbbiakban is, ezért felajánlották neki a szerződéshosszabbítást, mert a jelenlegi megállapodása idén decemberben lejár. De mivel a Dinamo korábban súlyosan megsértett bizonyos pénzügyi szabályokat – ezért UEFA-szankciók elé néz –, nem hajlandóak javítani az anyagi feltételeken az esetleges új megállapodásban, sőt. Jelenleg két és fél millió eurót keres évente, az új szerződése szerint viszont a fizetése nem haladná meg a kétmilliót.

Dzsudzsák egyébként is vissza szeretne térni Európába, az egyetlen dolog, ami az orosz fővárosban tarthatná, az a pénz, de a béremelés jelenleg ellentétes a Dinamo költségoptimalizálási politikájával.

A cikk megjegyzi, hogy honfitársunk mostanság egyébként sem tekinthető a csapat kulcsfigurájának. Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző nem örül, mert Dzsudzsák nem vesz részt kellő mértékben a védekezésben, és néha hanyagul játszik. A magas szintű technikai képzettsége tagadhatatlan, ezért nagy iránta a kereslet Európából, ráadásul jó életkorban van, de már nem tekinthető fiatalnak, úgyhogy a nyári átigazolási időszak valószínűleg az utolsó esélye, hogy egy menő európai klubhoz szerződjön. Dzsudzsák vélhetően hajlandó kevesebb pénzt keresni, hogy az álma valóra váljon. A legaktívabb érdeklődést az olasz Lazio mutatja iránta.

A szovjet válogatott és a Dinamo Moszkva egykori kiváló kapusa, Vlagyimir Pilguj szerint a magyar játékos nem érdemelné meg, hogy jobb feltétekkel kapjon új szerződést, mivel gyakran lelkesedés nélkül játszik.

– A moszkvai karrierje kezdetén Dzsudzsák játékát jó volt nézni, egyike volt a vezető játékosoknak a csapatban, azonban a teljesítménye fokozatosan romlott. Ez a motiváció hiányának tudható be. Gyakran az egész megjelenéséből az sugárzik, hogy el akarja elhagyni Oroszországot, és vissza szeretne térni Európába. Szóval nem hiszem, hogy van értelme a növekvő fizetéséről beszélni. Azonban az egyéni képességei, a tudása, a tehetsége nem kétséges. Még ebben a szezonban is voltak kiváló meccsei, gólpasszai, góljai, de sajnos csak alkalmanként. Az a benyomásom, hogy a játéka a hangulatától függ. Ha a Dinamo képes lesz találni egy jó játékost a helyére, akkor a magyar távozása nem lesz befolyásoló tényező – mondta az egykori kiváló kapus.

A szerző ezután megjegyzi, hogy Dzsudzsák a középpályán mindkét oldalán tud játszani, a magyar labdarúgás egyik kiemelkedő játékosa, gyors, és nagyszerű beadásokra képes. Ebben a szezonban 26 mérkőzésen hat gólt szerzett és hat gólpasszt adott.

A holland PSV Eindhoven csapatától 2011 júliusában 14 millió euróért igazolta le az Anzsi Mahacskala, de ott csak nyolc mérkőzést játszott. 2012 januárjában a Dinamo 18 millióért vette meg. A magyar válogatottban 67 meccsen 15 gólt lőtt.

Olvasói sztorik