Nemzetközi foci

Dzsudzsák: minden út Rómába vezet?

A magyar válogatott csapatkapitánya állítólag kevesebb pénzért is hajlandó lenne Itáliába igazolni.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Az olasz ilmessaggero.it újabb cikkben ismerteti, hogy Dzsudzsák Balázs személyében tehetséges magyar játékosra vetett szemet Igli Tare, a Lazio sportigazgatója.

A szerző szerint fizikálisan rendben lévő, jó felépítésű, gyors, a labdával jól bánó játékosról van szó, akinek a nevét elég nehéz kiejteni. Leginkább a jobb szélen szeret játszani, de mindkét lábával remek dolgokra képes. A 4-3-3-as és a 4-2-3-1-es játékrendszerben is otthon érzi magát, mindhárom támadóposzton. Tavaly még a csatár mögötti pozícióban is játszatták, azt pedig mondanunk sem kell, hogy rögzített helyzetből életveszélyes…

A magyar szélső jelenleg az orosz Dinamo Moszkvában játszik, de egy ideje több európai klub – például Arsenal, Borussia Dortmund, Liverpool – érdeklődéséről hallani vele kapcsolatban. Olaszországból a Lazión kívül az Inter is kiszemelte magának, de a rómaiak tűnnek komolyabbnak, hiszen már idén januárban nyélbe akarták ütni az üzletet, ám nem tudták megtalálni a mindkét klub számára ideális megoldást, így egyelőre nem lett belőle semmi.

Igli Tarénak állítólag nagyon tetszik Dzsudzsák játéka, és már akkor is figyelemmel kísérte, amikor a PSV Eindovhen színeiben játszott. A moszkvai szerződése idén decemberben jár le, ezért lehet, hogy hamarosan komolyabb anyagi ráfordítás nélkül megszerezhetnék a rómaiak. Néhány héttel ezelőtt – az Oroszországból származó szóbeszéd szerint – a Lazio megtette második ajánlatát, amely mintegy ötmillió eurót tartalmazott, de ezt is visszautasította a Dinamo.

A Lazio részéről ezt a részletes értesülést nem erősítették meg, de a szerző szerint annyi biztos, hogy most felfüggesztette a tárgyalásokat a két fél. „Úgy tűnik, olyan ez, mint egy sakkjátszma” – írja a cikk. Dzsudzsák két és fél millió eurót keres szezononként Moszkvában, de állítólag hajlandó lenne beérni ennél kevesebbel, ha a Lazióban folytathatná.

Olvasói sztorik