Nemzetközi foci

Dzsudzsák két héten belül dönt

A magyar válogatott csapatkapitánya nagyon csalódott volt, amikor nem engedték el a Liverpoolhoz.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A sovsport.ruoldalon olvasható interjúban Dzsudzsák Balázs beszélt a folyamatosban lévő tárgyalásairól, az esetleges új szerződéséről, illetve a távozásáról szóló pletykákról is. Azt mondta, két héten belül eldönti, hogy marad-e az orosz élvonal második helyére hajtó Dinamo Moszkvánál, vagy távozik. A szerződésajánlatot már megkapta, most pedig átgondolja a részleteket.

Bevallotta, hogy komoly csalódás volt számára, amikor nem engedték el a Liverpoolhoz, hiszen nem minden nap hívja az embert egy igazi topklub. A beszélgetés teljes verziója a következő napokban lesz olvasható a sovsport.ru oldalon, de már az ízelítőül közreadott részlet is számos érdekességgel szolgál.

– A múlt hét egyik legfőbb híre az volt, hogy Kuranyi, Samba és Dzsudzsák új szerződésajánlatot kapott a Dinamo Moszkvánál.
– Igen, mi hárman találkoztunk az elnökkel. Azt mondta, hogy szeretné együtt tartani a csapatot, és folytatni akarja velünk az együttműködést. Jó beszélgetés volt.

– Kuranyi már bejelentette, hogy nem újítja meg a megállapodását. Önről mikorra várnak választ?
– Az ügynököm Moszkvába érkezett néhány nappal ezelőtt, és megbeszélést folytatott a klubbal. Ebben a pillanatban még nem tudom megmondani, hogy biztosan maradok-e, vagy távozom. Meg kell beszélnünk a részleteket.

– Befolyásolja-e a döntését, hogy a Dinamo bejut-e a Bajnokok Ligájába?
– Kérdezze meg bármelyik futballistát, mindegyik azt fogja válaszolni, hogy szeretne a Bajnokok Ligájában játszani. Én eddig csak egyszer vehettem részt az elitligában, még a PSV színeiben, és mondhatom, tényleg különleges volt. A Dinamo játékosaként is szeretném átélni ezt az érzést. Különösen most, hogy megízleltük a nemzetközi kupaszereplést, és jó sorozatot produkáltunk az Európa Ligában. De igazság szerint a szerződésem nem függ attól, milyen helyen végez a csapat a bajnokságban, második lesz, nyolcadik vagy utolsó.

– És akkor mi lesz önnel?
– Ez egyszerű: a Dinamo adott egy ajánlatot. Ha elégedett leszek mindennel, aláírom. Vagy tegyük fel, hogy van valami, ami nem tetszik benne, akkor azt mondom: ezt másképp szeretném. Ha a klub nem hajlandó módosítani, akkor a tárgyalások lezárultak. Közeledik a szezon vége, és mindkét fél szeretné a lehető leggyorsabban megoldani ezt a problémát. Azt hiszem, a következő napokban bejelentem a döntésemet. Maximum két héten belül.

– El akarja hagyni Oroszországot?
– Most az a legfontosabb, hogy a második helyen fejezzük be a szezont. Hogy folytatni fogjuk-e az utat együtt, vagy távolabb költözöm, ez még nem világos. Van időm gondolkodni. Az én feladatom most az, hogy jó focit játsszak.

– Számos átigazolási pletyka látott napvilágot önnel kapcsolatban…
– Magyarországon folyamatosan azt írják: Dzsudzsák oda megy, Dzsudzsák ide megy… Biztosíthatom önöket, hogy csak az ügynökömet érdemes erről megkérdezni.

– Melyik pletykák tűntek önnek a legképtelenebbnek?
– Hogy őszinte legyek, a rólam szóló pletykák közül szinte mindegyik alaptalan volt. Szinte az összes arra korlátozódott, hogy állítólag találtak egy játékost a helyemre, kevesebb pénzért. Három héttel ezelőtt egy hülye orosz honlap azt írta, hogy a Dinamo meg akar szabadulni tőlem, mert nem vagyok elég jó. És amikor Nápolyban játszottunk, a mérkőzés előtt az volt a hír, hogy a Lazio elnöke Moszkvában járt, hogy az én átigazolásomról tárgyaljon. Nonszensz.

– Tavaly hívta a Liverpool, de a moszkvaiak nem engedték. Ez volt a legnagyobb csalódás az eddigi karrierje során?
– Éppen a repülőtéren voltunk, amikor hallottam a Liverpool érdeklődésértől. Ez január végén történt. Megkérdeztem az akkori edzőt, Dan Petrescut, tudna-e nekem segíteni, mert van egy nagyon jó ajánlatom a Liverpooltól. Elmagyaráztam neki, hogy azonnal akarnak, hat hónapos kölcsönben, és a nyáron készen lesznek kivásárolni a szerződésemből. Ő viszont azt válaszolta, hogy ha elenged, akkor nincs idő, hogy vegyenek valakit a helyemre.

– Csalódott volt?
– Igen. A határán voltam annak, hogy egy igazi topklubba szerződjek, és nem értettem, miért nem engedtek el. Nem minden nap szeretné megvenni az embert a Liverpool. Mit tegyek? Továbbra is a legjobb tudásom szerint segítem a Dinamót, de lehet, hogy soha többé fog érdekelődni irántam egy topcsapat. Most már nyugodt vagyok, Petrescut is megértem. Abban az időben a klub nem volt a legjobb helyzetben, nem volt elég játékos, nem volt elég hosszú a kispad.

Olvasói sztorik