Nemzetközi foci

Dzsudzsák: „Egyre jobban nézünk ki”

Az egy pont volt a minimum a magyarok számára a görögök ellen, a többi ajándék lett volna.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A magyar válogatott csapatkapitánya, Dzsudzsák Balázs nagyon magabiztosan nyilatkozott a görögök helyzetéről a két csapat vasárnap esti, gól nélküli Európa-bajnoki selejtezője után. Kizártuk őket a versenyből, kivertük őket, szertefoszlattuk a továbbjutási reményeiket – így fogalmazott az orosz Dinamo Moszkva légiósa, de ha rápillantunk a tabellára (hat pont van a két együttes között), akkor csak remélni tudjuk, hogy végül tényleg igaza lesz.

Dzsudzsák egyébként jól teljesített a meccsen, sokszor került hozzá a labda, amit általában jól játszott meg, és a beadásai, valamint a rögzített helyzetből leadott lövései most is rejtettek magukban veszélyt. A sérülése még mindig nem múlt el teljesen, ez abból is látható volt, hogy többször a lábához nyúlt.

– Ha a meccs összképét nézzük, valamint azt, hogy kinek volt több helyzete, vagy ki volt veszélyesebb a kapura, akkor minden elfogultság nélkül azt mondom, hogy rászolgáltunk volna a három pontra, megérdemeltük volna – magyarázta Dzsudzsák Balázs. – Mindkét félidőben volt olyan százszázalékos lehetőségünk, hogy ha az utolsó passz sikerül, akkor majdhogynem a félpályától mehettünk volna a kapusra. Sajnos hiba csúszott a passzba. A végén Nikolicsnak volt egy nagyon nagy helyzete, illetve Pintér Ádámnak egy nagyon jó lövése, míg a görögöktől nem tudok mondani nagyon nagy helyzetet, amelynél izgulhattunk volna. A csapat ismét jól vizsgázott védekezésből. A görög egy topcsapat, és jó játékosokból áll, attól függetlenül, ahogy most a tabellán állnak. Dárdai Pál is mindig hangsúlyozza, hogy általában két-három lehetősége van egy csapatnak egy mérkőzésen egy ilyen szintű rivális ellen, abból egyet értékesítenie kell. Sajnos ez ma nem sikerült, és egy pontot kaptunk érte. Ezzel őket kizártuk a versenyből – ezt így is fel lehet fogni, hogy végre Magyarország is kivert egy csapatot, vagy szertefoszlatta a továbbjutási reményeit. Megyünk tovább, a harmadik helyen vagyunk. Az egy pont a minimum volt számunkra, a többi ajándék lett volna, ez van…

– Mit jelenthet ez az egy pont a folytatást tekintve?
– Annyit mindenféleképpen, hogy továbbra is versenyben vagyunk. Ismét nagyon nehéz mérkőzés áll előttünk, a finnek elleni. Bravúr kell, de itthon nagy nehezen meg tudtuk őket verni. Idegenben sem lesz egyszerűbb, sőt nehezebb lesz, de bízom abban, hogy a csapatunk egyre jobban néz ki. Ha csak a védekezésből indulunk ki, akkor ismét nem kaptunk gólt, tehát lehet olyan dolgokat mondani, ami pozitív volt. A meccs után egy pici csalódottság volt a csapatban, hiszen ha pontosabbak vagyunk, akkor több lehetett volna a mai estében, mint ez a null-null. Van mit tanulnunk, de én azt mondom, hogy abszolút pariban voltunk egy jó csapattal, és domináltunk.

– Mit szól hozzá, hogy már napokkal korábban elfogyott az összes belépő a találkozóra?
– Felfokozott hangulat van a csapat körül, amely Dárdai Pállal együtt kiharcolta, hogy telt házasak a meccseink. Ez nem jelenti azt, hogy ne tudnánk, hol a helyünk. Itthon elrontottuk az első mérkőzést az északírek ellen, akik azóta nagyon jól és magabiztosan menetelnek. A harmadik hely volt a minimális célkitűzésünk, és Palival sincs ez másként, ő sem áltatott minket hét közben azzal, hogy az élen van a helyünk. Erre a meccsre minimum egy pont volt a cél.

– Hogyan jellemezné Dárdai Pált?
– Nincs rászorulva arra, hogy magasztaljam. Nagyon jó karakter, nagyon profi mentalitású, győztes típus, és ez sikerült átadnia a csapatnak. Valahogy már kinézünk, nem lehet azt mondani a válogatottra, hogy szedett-vedett, nagy távolságok vannak a játékosok között, vagy könnyedén fociznak ellenünk a riválisok és tucatszámra dolgozzák ki a helyzeteket.

Olvasói sztorik