Nemzetközi foci

PSV: Dzsudzsákra jól emlékeznek

Amikor legutóbb bajnoki címet nyert a csapat, még a magyar szélső is ott játszott.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A PSV Eindhoven közismerten nagy múltú klub Hollandiában, de az utóbbi időkben ezt nem igazán sikerül bizonyítania. Legutóbb hét évvel ezelőtt ünnepelhetett bajnoki címet, tehát a szurkolók már ki vannak éhezve a sikerre. Az akkori aranyéremből Dzsudzsák Balázs is kivette a részét, aki abban az idényben igazolt a DVSC-től a hollandokhoz. Ezúttal megint nagyon közel kerültek a diadalhoz, mivel már tíz pont az előnyük az Ajax előtt a tabellán. Ha az eindhoveniek hétvégén nyernek a Heerenveen otthonában, akkor hét év után újra bajnokok lehetnek.

Ennek apropóján a PSV TVa csapat akkori edzőjét, Sef Vergoossent kereste fel, aki Dzsudzsákra is kitért.

– A téli szünet előtt nem volt igazi szélsőjátéka a csapatnak. Tudtam, hogy Dzsudzsákot megszereztük a következő szezonra, ám én azt akartam, hogy már a télen csatlakozzon hozzánk. Egyértelműen ő volt a hiányzó láncszem – mondta Vergoossen.

Indiában 1,4 milliárd ember él, mégis mindössze százötvenezer igazolt labdarúgó van az országban. Nem csoda, hogy eddig csak egyszer sikerült kijutniuk a világbajnokságra, de végül akkor is visszaléptek. India 2047-ben ünnepli függetlenségének 100. évfordulóját, erre többek között úgy készülnek, hogy az ország történelmének legnagyobb volumenű futballfejlesztését hajtják végre.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!