Nemzetközi foci

Kádár Tamás az első bajnoki címére hajt

A magyar játékos helyettesítheti a Lech Poznan finn védőjét a vasárnapi bajnoki rangadón.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Paulus Arajuuri a lengyel élvonal egyik legjobb védője, de nem léphet pályára a listavezető Lech Poznań színeiben a harmadik helyezett Jagiellonia Bialystok ellen, vasárnap, mert legutóbb megkapta ötödik sárga lapját. Az első számú jelölt a helyére Kádár Tamás, aki télen érkezett a csapathoz, de eddig szinte kizárólag csereként kapott lehetőséget, vagy úgy sem.

A 450 ezer euróért igazolt magyar válogatott játékos megfelelő formában van, a Podbeskidzie Bielsko-Biala ellen például végigjátszotta a meccset, és a varsói Legia elleni rangadónyerés alkalmával is voltak jó megoldásai. Honfitársunk a poznan.sport.pl oldalon olvasható interjúban elmondta, hogy a Newcastle United csapatával annak idején megnyerte az angol másodosztályt, de élvonalbeli bajnoki címe még nincs.

– Úgy tűnik, vasárnap ismét kezdő lesz…
– Igen, úgy néz ki, de egyelőre nem teljesen biztos, mert még mindig különböző megoldásokat gyakorolunk, nagy a verseny a csapatba kerülésért, minden az edzőtől függ. Persze, a versenyben én is részt veszek, mert végre szeretnék bekerülni a kezdőbe, már régóta várok erre és sokat dolgoztam érte. Ebben a fontos időszakban szeretnék a csapatban lenni. Megvannak a saját ambícióim, köztük az, hogy megnyerjük a bajnokságot – mondta Kádár Tamás.

– Lehet, hogy középhátvédként kell játszania vasárnap…
– Ez az én igazi pozícióm. Természetesen jól tudok játszani a védelem szélén is, illetve a középpályán, de a belsővédőként érzem igazán jól magamat.

– Biztosan összejön a bajnoki cím, ha megnyerik az összes hátralévő mérkőzésüket. Hisz ebben?
– Pontosan ezt akarjuk csinálni, ezért nem is figyeljük a többieket. A Lech Poznań az egyik legnagyobb klub az országban, ezért megengedheti magának. Mi játékosok, tényleg akarjuk ezt a bajnoki címet.

– Eddig azonban nem voltak olyan győzelmi sorozataik, amire most szükségük lenne…
– Köztudott, hogy ezúttal sem lesz könnyű dolgunk, mert a rájátszásban erős ellenfeleink vannak. Múlt hétvégén megvertük a Legiát, de ez csak az első lépés a cél elérése felé. Legalább olyan jól kell játszanunk a hasonlóan erős Jagiellonia Bialystok ellen. Mi azonban jobbak vagyunk náluk, emellett hazai pályán játszunk, ahol veszélyesek vagyunk.

– A listavezető pozíció önbizalmat ad?
– A döntő mérkőzések előtt erősnek érezzük magunkat, de természetesen a pályán is bizonyítanunk kell. A lényeg, hogy ne csak beszéljünk róla. Mindegy, hogy a riportereknek mit mondunk, az számít. Csak az, ami a pályán történni fog. Jól muzsikálunk együtt és taktikailag is jól játszunk. Azt hiszem, ebben a szezonban tényleg összejöhet a bajnoki cím.

– Gyorsan javítaniuk kellene a védekezésükön, hogy ne kapjanak gólt rögzített szituációból.
– Igen, mindig probléma, ha szöglet vagy szabadrúgás után betalál az ellenfél. A Legia otthonában is ez történt, ráadásul ez nem is az első alkalom volt ebben az idényben. Higgye el, hogy az edzéseken mindent megteszünk azért, hogy elkerüljük az ilyen helyzeteket, hiszen túl könnyű így az ellenfél dolga.

– A közelmúltban a Legia stadionjában, illetve a nemzeti stadionban is pályára lépett. Milyen volt a hangulat?
– Amikor a Newcastle United csapatában játszottam, a stadionunkban szinte mindig több mint negyvenezer ember volt, úgyhogy ilyen szempontból van tapasztalatom, és számomra nem probléma, ha telt ház előtt kell játszani. Természetesen el kell ismernem, hogy Lech Poznań és a Legia mérkőzéseinek a légköre csodálatos. Élmény úgy játszani, hogy ilyen sokan támogatnak bennünket. Elszorult a torkunk, és azt mondtuk, hogy az ilyen pillanatokban érdemes edzeni és focizni.

– Játszott Angliában, Hollandiában és Magyarországon, de még egyetlen trófeát sem nyert?
– A Newcastle együttesével megnyertük a másodosztályt, de bajnok valóban nem voltam még, tehát itt az ideje, hogy első alkalommal bajnoki aranyat nyerjek. Mindent megteszünk a cél elérése érdekében.

A Lech Poznań további két magyar játékosa közül Lovrencsics Gergő térdműtét után lábadozik, ő biztosan nem lép pályára vasárnap, és Holman Dávid játékára sincs sok esély, mert ő általában nem kerül be a meccskeretbe.

Olvasói sztorik