Nemzetközi foci

Magyar légiósok a kiesés szélén

Vannak, akiknek nem sikerült a bennmaradás, de akadnak olyanok is, akik még kiharcolhatják.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A magyar labdarúgóknak az a legnagyobb álmuk, hogy légiósnak állhassanak, és külföldön érjenek el komoly sikereket. Ez valakinek össze is jön, de valakinek csak a dolog első része. Több játékosunk is a légiós-életet választotta, de csapata nem az elvárásoknak megfelelően szerepelt a bajnokságban, ezért kiesett. Ilyenkor komoly kérdés, hogy menjen-e az ember vagy maradjon, illetve továbbra is külföldön szerepeljen, esetleg hazatérjen az NB I-be.

A Rangadó.hu összeállításában bemutatjuk azokat a magyarokat, akiknek külföldi klubjaik vagy már kiestek, vagy megvan az esélyük, hogy egy szinttel lejjebb kezdjék a következő kiírást.

Kezdjük a sort Bajner Bálinttal, aki a magyar futball egyik legmegosztóbb személyisége. A remek adottságokkal rendelkező támadó az Ipswich Town együttesétől télen a Notts County csapatához igazolt. A nagy múltú klub némi meglepetésre kiesett az angol harmadosztályból. Nem sokon múlt a bennmaradás, hiszen a 24. helyen végző klub csak két ponttal maradt le a bennmaradást érő huszadik pozíciótól. A magyar csatár kijelentette, hogy nem követi a csapatot a League Two-ba.

Pintér Ádám klubja, a görög Levadiakosz sem járt szerencsével, ami a bennmaradásért folytatott harcot illeti. Nem valószínű, hogy a védőként és középpályásként is bevethető magyar játékos a görög másodosztályban tervezi a jövőjét.

A holland élvonalat a 16. helyen záró NEC Breda még nem búcsúzott, de osztályozóra kényszerül, ami nem könnyű feladat. Babos Gáboron, a csapat rutinos kapusán nem múlt semmi, hiszen jobbára a cserepadon ült. A negyvenéves hálóőr állítólag a negyedik vonalban véd a következő szezonban, illetve kapusedzőként tevékenykedik.

A német másodosztályban vitézkedő Simon Krisztián egyik szeme sír, a másik pedig nevet. A villámléptű magyar szélső felépült sérüléséből, és ott lehet az 1860 München utolsó két bajnokiján. Az oroszlánok nagy bajban vannak, hiszen jelenleg 33 ponttal a kiesőhelyen (17.) tanyáznak. A bajorok még a Nürnberg és a Karsruhe ellen játszanak, ez nagyon nehéz két mérkőzés lesz, pedig muszáj nyerniük, mert ha nem, akkor kiesnek.

Korcsmár Zsolt és csapata, a Greuther Fürth sem érezheti magát biztonságban. A magyar hátvéd súlyos sérülésből lábadozik, és ha a következő idényben is a Bundesliga 2-ben szeretne pályára lépni, akkor a csapattársainak össze kell kapniuk magukat. A Fürth jelenleg a 14. pozícióban tanyázik, de 34 pontjával még könnyen ki is eshetnek, mert nagyon szoros a mezőny.

A Bundesliga történetében a Hamburg egyedüli csapatként mondhatja el magáról, hogy még soha nem esett ki. Ha ma érne véget a bajnokság, ez most is így lenne, de még hátravan két forduló. Stieber Zoltán klubja 32 pontot gyűjtött össze, ami a 14. pozícióra elég. Érdekes, de az utolsó helyezett Stuttgartnak harminc pontja van, tehát csakúgy, mint a másodosztályban, az utolsó két forduló dönti el a bennmaradást. A HSV a következő fordulóban a Bayern Münchent is legyőző Augsburg otthonába látogat, majd hazai pályán a Freiburg elleni kiesési rangadóval fejezi be az idényt. Ebből következik, hogy a kikötővárosiaknak minden esélyük megvan, hogy a következő kiírásban is a legmagasabb osztályban szerepelhessenek.

Dárdai Pál együttese, a Hertha BSC sem nyugodhat meg, hiszen 34 pontja van, ez azt jelenti, hogy matematikailag még kieshet, de egy győzelem ezt megváltoztatná. A berliniek a Frankfurt elleni, hazai bajnokival folytatják, majd a Bundesliga idei kiírását a Hoffenheim otthonában fejezik be. Ha a két meccs közül egyet megnyernek, akkor több mint valószínű, hogy kivívják a bennmaradást.

Olvasói sztorik