Nemzetközi foci

Stiebernek elég a gumis gratulációja

A Hamburg légiósa megvalósítja az álmát, de tudja, hogy nagyon nehéz lesz a bennmaradás kiharcolása.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Rendkívül gyengén szerepel a német Bundesliga jelenlegi idényében a Hamburger SV, hiszen a kiesés ellen küzd, de ha a játékosok közül van nyertese ennek a szezonnak, az Stieber Zoltán. Honfitársunk három gólnál tart, és gólpasszokkal is segítette együttesét, úgyhogy a Hamburger Morgenpost újságírója szerint bőven megérte 1.2 millió eurót adni érte tavaly nyáron a Greuther Fürth-nek.

A magyar válogatott játékos elmondta, hogy nagyon bosszús volt, amikor a múlt héten az Augsburg egyenlített ellenük, látta az edzője csalódottságát is, de remélte, hogy ismét jobbra fordult a sorsuk, és két perccel később már jött is HSV találata, amely tulajdonképpen neki köszönhető, noha végül „csak” a gólpasszt könyvelték el a neve mellé. Végül 3-2-re győztek, ami miatt érhetően nagyon boldog.

– Mindegy, hogy Lasogga, van der Vaart, vagy én lövöm a gólt, a lényeg, hogy bennmaradjunk a szezon végén. Meg fogjuk csinálni, biztos vagyok benne – magyarázta Stieber, aki nem sokat beszél saját magáról, mert nem igazán szeret a középpontban lenni, csak a pályán.

Azért ésszerű határokon belül már felfedezte a várost, amelyben boldog életet él, de nem vitte túlzásba. Hétfő lecseréltette az autójának téli gumijait, és a szerelők a műhelyben tudták, ki a kuncsaftjuk, olyannyira, hogy kint voltak az Augsburg elleni meccsen a stadionban. A kerékcsere közben gratuláltak a játékosnak, akinek ez érthetően nagyon jól esett, de azt mondja, a szereplésből, az ismertségből neki ennyi elég, mert ha túl sok van, akkor elterelheti a figyelmét a lényegről.

A szerző a jó formáját, a stabil teljesítményét méltatta, ezt Stieber azzal magyarázta, hogy már teljesen megszokta az új csapatát, ami nagyon fontos ahhoz, hogy jól szerepeljen. Bruno Labbadia vezetőedző már az érkezése utáni első napon elbeszélgetett vele – ez két hete történt –, ami szintén nagyon sokat jelentett honfitársunknak, mert rájött, hogy a tréner támaszkodik rá. Nem volt jó érzés, amikor az előző edző (korábban sportigazgató) Oliver Kreuzer nem számított rá, de ennek az időszaknak már vége, Stieber már túl van rajta. Ezután a karrierjéről kérdezték.

– Minden nap keményen dolgoztam, hogy elérjem a nagy célt. Mindig is szerettem volna stabil Bundesliga-játékos lenni, és ez most megvalósult. Most járok ötven élvonalbeli meccsnél, úgyhogy már elmondhatom: igen, én idetartozom. A HSV-nél megvalósíthatom az álmomat, de nehéz feladat lesz kiharcolni a bennmaradást.

Olvasói sztorik