Nemzetközi foci

Négy játékos, köztük Stieber is bűnbak

Peter Knäbel, a Hamburg vezetőedzője a vereség után pontosan látta, kire nem számíthat a továbbiakban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Egyre nagyobb bajban van német élvonalbeli Hamburger SV, amely szombaton 4-0-s vereséget szenvedett a Bayer Leverkusen vendégeként. Ezzel a kikötővárosi csapat már a veszélyzónában tartózkodik, tehát eddig az edzőváltás sem vált be. Peter Knäbel egyébként már korábban is a klub alkalmazásában állt sportigazgatóként.

A 48 éves tréner a Bildnekelmondta, hogy a Leverkusen ellen pontosan látta, kire számíthat a továbbiakban és kire nem. A német lap úgy tudja, hogy négy alapemberrel elégedetlen Knäbel, és magyar szempontból nem jó hír, hogy köztük van Stieber Zoltán is. Rajta kívül Ivo Ilicevic, Petr Jiracek és Nicolai Müller kénytelen elvinni a balhét.

A kvartett negatív szereplését személyenként elemezte a Bild, és új megmentők neve is felvetődött, köztük a távozás küszöbén álló Rafael van der Vaarté is.

Ilicevic mindig igyekezett a legjobbat nyújtani, de ez nem jött neki össze, és negatív értéket kapott. A rutinos cseh Petr Jiracekről azt írja a lap, hogy élettelenül futballozott az egész mérkőzésen, nem tett hozzá semmi pluszt a játékhoz. Nicolai Müller sebességét sem tudja kihasználni már jó ideje a HSV, és ez a Leverkusen ellen sem volt másként.

A magyaroknak a negyedik név a legfájóbb, de Stieber Zoltánnal volt a legkönyörületesebb a Bild. A válogatott középpályás remekül kezdte a 2015-ös évet, hiszen három találat is fűződik a nevéhez, de formája és teljesítménye visszaesett.

A HSV rohamosan halad a másodosztály felé, a csapatkapitány szavai is vészjóslóak.

– Nagyon fájó úgy kikapni, hogy nem is küzdöttünk – fogalmazott Djourou.

René Adler újra első számú kapusa lett a csapatnak, de eddig ez sem segített.

– Tartozunk annyival, hogy büszkén hordjuk a HSV mezét, és harcolunk a szurkolókért, a klubért. Ne történjen meg velünk az a szégyen, hogy a Hamburger SV története során először kiesik a másodosztályba – mondta Adler.

A hírek szerint többen is pályáznak a kikötővárosi csapat vezetőedzői posztjára. A jelöltek között szerepel a Ferencváros jelenlegi szakvezetője, Thomas Doll is, aki kötődik Hamburghoz, hiszen játékosként a kilencvenes évek elején 33 alkalommal húzhatta magára a csapat mezét, majd 1998-ban visszatért és 2001-ben ott hagyta abba a futballt. Edzői karrierjét is a HSV-nél kezdte, 2001 és 2004 között az utánpótlásban tevékenykedett, majd 2004-től 2007-ig a felnőtt csapatot irányította.

A Bild információi szerint, az első csapatnál eltöltött időszaka alatt a tréner éves fizetése 1,6 millió euróra rúgott, ami pont egymillióval több, mint amit Dárdai Pál hosszabbítás esetén kaphat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik