Nemzetközi foci

Dárdai közelről figyelheti Stiebert

A szövetségi kapitány csapata ellen bizonyíthat a Hamburg támadója a Bundesligában; Dzsudzsák Balázs együttese a Zenit ellen készül.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Péntek – Dárdai élőben mérheti fel Stiebert

A holland élvonal 28. fordulójában Babos Gábor csapata, a kiesőhelyen álló NAC Breda az Utecht vendége lesz.

Dárdai Pál szövetségi kapitány élőben is megnézheti a görögök elleni keretbe behívott Stieber Zoltánt. A magyar szakember által irányított Hertha BSC ugyanis Stieber csapata, a Hamburger SV vendége lesz a német Bundesliga 26. fordulójában. A másodosztályban is a 26. kör következik: Simon Krisztián csapata, a 15. helyezett 1860 München a 16. VfR Aalent fogadja. A Hamburg–Hertha találkozót az Eurosport2 élőben közvetíti 20 óra 15 perctől.

Szombat – Könnyű meccs várhat Szalai csapatára

Az angol másodosztály (Championship) 39. fordulójában az éllovas, Tőzsér Dánielt is soraiban tudó Watford a hetedik Ipswich Townt látja vendégül. Király Gábor csapata, a Fulham a Huddersfielddel találkozik, míg a sérülése után már a tartalékcsapatban foglalkoztatott Bogdán Ádám klubja, a Bolton Wanderers a Wigan vendége lesz. Bajner Bálint együttese, a harmadosztályú (League 1) Notts County a Milton Keynes Dons otthonában lép pályára a 38. fordulóban.

Gulácsi Péter csapata, az osztrák éllovas Red Bull Salzburg a Simon Attilát is foglalkoztató Wolfsberger AC vendége lesz az élvonal 26. fordulójában.

A cseh első osztály 21. fordulójának szombati játéknapján Balázs Benjámin juthat szóhoz: klubja, az FK Teplice a második helyezett Sparta Praha vendége lesz.

Pintér Ádám csapata, a kiesés ellen harcoló Levadiakosz a Panetolikosszal találkozik idegenben a görög első osztály 29. fordulójában.

A holland másodosztály 31. fordulójában Vida Krisztofer csapata, a De Graafschap az Ajax tartalékcsapatával találkozik.

A lengyel élvonalbeli pontvadászatban a 25. forduló következik: Guzmics Richárd klubja, a Wisla Kraków a Cracovia ellen vív derbit hazai környezetben.

Papírforma szerint győzelem vár Szalai Ádám együttesére, a német Hoffenheimre a bajnokság 26. fordulójában. A csapat az osztályozós helyre visszacsúszó, elmúlt négy bajnokiján pont nélkül maradó Paderborn vendégeként lép pályára.

Novothny Soma együttese, az olasz harmadosztály A-csoportjában szereplő FC Südtirol a kiesőhelyen álló AlbinoLeffe vendége lesz a bajnokság harmincadik fordulójában. A C-csoportban Kovácsik Ádám klubja, a Reggina a Melfit fogadja.

A svájci élvonal 25. körében Vadócz Krisztián csapata, a Grasshoppers a sereghajtó, október eleje óta nyeretlen Aarau ellen játszik odahaza.

A török első osztály 25. fordulójában a Futács Márkót is soraiban tudó Mersin Idman Yurdu a közvetlen rivális Gaziantepsport fogadja. Az elmúlt három bajnokiját elveszítő Mersin a hetedik a tabellán 32 ponttal, míg a Gaziantep kilencedik, 31 ponttal.

Kovács Péter csapata, a norvég bajnoki rajtra készülő Strömsgodset a Valerenga ellen játszik felkészülési mérkőzést.

Vasárnap – A Zenit ellen játszanak Dzsudzsákék

A ciprusi élvonal rájátszásában (3. forduló) Leandro de Almeida csapata, az Omonia Nicosia az Anorthoszisz Famaguszta vendége lesz. A két csapat között egy pont a különbség a tabellán – Leandroék ötödikek, a Famaguszta negyedik.

A cseh bajnokság 21. fordulójában Tamás Krisztián alakulata, a Slavia Praha az FC Zbrojovka Brno vendége lesz. A Praha egy ponttal gyűjtött eddig többet, mint soros ellenfele.

A női Bajnokok Ligája-negyeddöntő első fordulójában Jakabfi Zsanett csapata, a címvédő német VfL Wolfsburg a svéd Rosengardot fogadja.

Gángó András csapata, az NSÍ Runavik a Fuglafjordurt fogadja, a Turi Gézát foglalkoztató Víkingur Göta pedig a Klaksvik ellen játszik odahaza a feröeri élvonal negyedik fordulójában.

A görög címvédő, jelenleg is listavezető Olimpiakosz – Megyeri Balázs csapata – a hét bajnoki óta veretlen Kerkyrát fogadja a bajnokság 29. fordulójában.

Huszti Szabolcs és Elek Ákos csapata, a Csangcsun Jataj a Guangzsu ellen lép pályára a bajnokság harmadik fordulójában.

A lengyel élvonal 25. fordulójában Lovrencsics Gergő, Kádár Tamás és Holman Dávid csapata, a harmadik helyezett Lech Poznan a listavezető Legia Warsawa ellen játszik derbit odahaza.

Kalmár Zsolt klubja, a német másodosztályú RB Leipzig a Heidenheim vendége lesz a 26. fordulóban. Korcsmár Zsolt együttese is idegenbe látogat: a Greuther Fürth az Erzgebirge Auével találkozik.

Nagy rangadó vár a Dzsudzsák Balázst is soraiban tudó Dinamo Moszkvára. Az orosz bajnokság harmadik helyét elfoglaló együttes a listavezető Zenit Szentpétervárt fogadja a huszadik fordulóban vasárnap, magyar idő szerint 11 óra 30-tól.

A svájci bajnokság 25. fordulójában Vanczák Vilmos csapata, az FC Sion a Thun ellen játszik odahaza. A magyar védő az előző fordulóban agyrázkódást szenvedett, így kérdéses, hogy játszik-e.

Magyar idő szerint hajnali fél kettőtől lép pályára Németh Krisztián csapata, a Sporting Kansas City az észak-amerikai bajnokság (MLS) harmadik fordulójában. Az ellenfél a szintén nyeretlenül rajtoló Portland Timbers lesz.

Hétfő – Román bajnokik a végére

A román bajnokság 23. fordulójában Bőle Lukács csapata, a tavasszal még veretlen CSMS Iasi az Universitatea Cluj ellen mérkőzik odahaza. Nagy Olivér együttese, a Ceahlaul Piatra Neamt a CS Concordia Chiajna vendége lesz.

Olvasói sztorik