Nemzetközi foci

Dárdai: Tenni kell, nem remegni és imádkozni

A magyar edző szerint nem játszhatnak még egyszer olyan rosszul, mint a Dortmund ellen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Hertha BSC sorozatban a harmadik bajnokiját vesztette el a német élvonalban. Ezúttal a Borussia Dortmunddal nem bírtak a fővárosiak a Bundesliga 34. fordulójának szombati játéknapján. Dárdai Pál legénysége 2-0-s vereséget szenvedett idegenben, tehát továbbra sem sikerült gyarapítaniuk az eddig megszerzett 34 pontjukat. Ez azért is probléma, mert így már csak három egység van köztük, és a 17. helyezett Paderborn között. Még a sereghajtó Stuttgart is beérheti a Herthát, mivel mindössze négy pont különbséggel van lemaradva mögötte. A berliniek egyébként a tabella 13. pozícióját foglalják el.

A Bild című német lap felvetette Dárdainak, hogy három fordulóval ezelőtt közel álltak ahhoz, hogy stabilizálják a helyüket, és kivívják a biztos bennmaradást. Ennek ellenére most megint közel vannak a bajhoz.

– Mindig azt mondom, soha nem remegni meg imádkozni kell, hanem tenni a dolgokért – kezdte Dárdai Pál.

A következő fordulóban komoly lépést tehetnek a kék-fehérek, hiszen az Olimpiai Stadionban az Eintracht Frankfurtot fogadják, amely korántsem számít verhetetlen együttesnek, és már biztos bennmaradónak mondhatja magát. A berlini drukkerek nagyon várják a szombati találkozót, hiszen a német lap információi szerint 55 ezer jegy már el is fogyott.

– Nem szabad pánikba esnünk, mivel a tizenharmadik helyen vagyunk, tehát van egy kis előnyünk. A mi kezünkben van a sorsunk, és a Frankfurt ellen, hazai pályán biztosíthatjuk a bennmaradást. A berlinieknek nagyon fontos, hogy legyen egy csapatuk a Bundesligában – magyarázta Dárdai.

A Hertha vezetőedzője kitért a Dortmund elleni találkozóra is.

– Semmit sem érdemeltünk a Dortmund elleni bajnokin. Nem történhet meg még egyszer, hogy ilyen rosszul játsszunk. A mögöttünk lévő két csapat, a Freiburg és a Hamburg sincs kiesőhelyen, ami ad egy kis biztonságot. Ennek ellenére az utolsó két mérkőzésen minél több pontot kell szereznünk. Ha ezt nem tesszük meg, akkor csak magunkat hibáztathatjuk a kialakult helyzetért. Ezúttal már nem csak a taktikai koncepcióra, a futómennyiségre és a csapatmunkára van szükség, hanem az egyéni képességekre, a tehetségre is. Csak így tudjuk megnyerni az előttünk álló bajnokikat, és elérni a célunkat – fejezte be Dárdai Pál.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik