Nemzetközi foci

Dárdai Pál győzne Dortmundban

A magyar tréner a sajtótájékoztatón elmondta: kulcsfontosságú, hogy mentálisan frissek legyenek.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Bundesliga 32. fordulójában a Hertha BSC a Borussia Dortmund otthonába látogat. A Signal Iduna Parkban nagyon nehéz nyerni, és ha a csapatnak nem is megy a legjobban az atmoszféra elképesztő, tehát valószínűleg lesz néhány kellemetlen perce a Dárdai-csapatnak. A magyar vezetőedző ennek ellenére a csütörtöki sajtótájékoztatón optimistán nyilatkozott, és cáfolta azokat a híreszteléseket, hogy védekezni mennének Dortmundba.

– Soha nem csak arra törekszünk, hogy felhúzzunk egy áthatolhatatlan védelmi falat. Mi mindig győzelemre játszunk, és ez Dortmundban sem lesz másként. Az előző két mérkőzésünkön is nagyon fegyelmezetten, jól összpontosítva játszottunk, de mindkétszer kikaptunk, és az ilyesmi nem könnyíti meg a dolgunkat – mondta Dárdai.

A szerda délutáni edzés helyett a Hertha csapata közös kávézásra indult, ami a magyar vezetőedző szerint jót tett a játékosoknak.

– Ha úgy érzem, nincs minden teljesen rendben, akkor fontos előrukkolni valami újdonsággal, ezért iktattuk be a közös kávézást. A mi harcmodorunk rengeteg fizikai energiát, és nagy odafigyelést igényel, ráadásul két nagyon kimerítő mérkőzés van mögöttünk. Nem tagadom ezeknek az utóhatását a hét elején éreztem a csapaton. Márpedig kulcsfontosságú, hogy Dortmundban mentálisan frissek legyünk. Ami engem illet, az én lelkem rendben van – mondta Dárdai Pál.
– Igen szoros volt a müncheni meccs és a Mönchengladbach elleni is. Most viszont már pontokat akarunk szerezni. Nem alaptalanul utazunk derűlátóan Dortmundba – mondta Michael Preetz klubmenedzser.
A tabella 13. helyén álló Hertha négy forduló óta nyeretlen, ám a Dortmund ellen valóban van oka némi derűlátásra: az őszi szezonban hazai pályán győzött ellene (1–0), és a legutóbbi két dortmundi bajnokiját is megnyerte mind a kétszer 2-1-re.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik