Nemzetközi foci

Jack Tuijp elmondta, mi volt a baj a Fradiban

A holland sportsajtó és a tapasztalt csatár még mindig azon rágódik, miért nem sikerült a magyarországi kaland.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A holland csatár, Jack Tuijp (illetve hazájában Tuyp) 2013 őszén futballozott a Ferencvárosban, de 2015 nyarán még mindig az a slágertéma vele kapcsolatban hazája sportsajtójában, hogy nem sikerült a külföldi kalandja. Szó se róla, náluk és mifelénk egyaránt nagy várakozásokkal tekintettek a többszörös holland másodosztályú gólkirály játéka elé, de végül csak hét mérkőzés (és egy gól) jutott neki az NB I-ben.

Később a Ferencváros kölcsönadta a Helmond Sport együttesének, most pedig ismét az FC Volendam színeiben szerepel majd, ahol több mint háromszáz meccset játszott korábban.

– Amikor Budapestre mentem, minden rendben volt. Nagyszerű klub, gyönyörű város. Jó fizetés. Ott voltam Julian Jennerrel, Arsenio Valpoorttal, Mark Ottennel, két holland terapeutával – és persze Ricardo Moniz volt az edző, aki nagyon támadóan akart játszani, ehhez a stílushoz szoktam Volendamban – idézi Jack Tuijp szavait a Voetbal International alapján az ulloi129.hu. – Az első meccsünket megnyertük, gólt is szereztem. Egy hét múlva hét poszton változtattunk. Néhány meccs után a kispadon találtam magam, majd jött egy bokasérülés, ami miatt ki kellett hagynom három hónapot. Kora decemberben, amikor visszatértem, Monizt kirúgták. Az új edző, Thomas Doll egy edzés után azt mondta nekem, nem illek a filozófiájába. Ez nonszensz, persze. De rögtön rájöttem, vége a történetnek. Ettől kezdve már csak úgy edzhettem, hogy nem is láttam a többieket. Nagyon boldoggá tett, hogy a Helmond tudta fizetni a béremet. A kaland, amiről mindenki beszél – én átéltem, s tudom, máshogy is alakulhatnak a dolgok. Ha az edzőt, aki hozott, kirúgják, minden megváltozik. Főleg külföldön.

Olvasói sztorik