NB I

A Fradi száműzte a holland duót

Folytatódik a háromszoros holland másodosztályú gólkirály, Jack Tuijp a Ferencvárosnál.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Lélektani hadviselésbe fogott a Ferencváros, hogy megszabaduljon két jól fizetett holland légiósától. Jack Tuijp nagy várakozások közepette érkezett, de az ősszel mindössze egyetlen bajnoki találattal segítette csapatát, miközben az egész keretben talán ő keres a legjobban. A szintén a támadások befejezéséért felelős Arsenio Valpoort is eddig csak egy gólt lőtt, és jelenleg úgy néz ki, nem is fog többet…

A Bors korábban megírta, hogy Tuijp további játékára nem tart igényt a Fradi, a játékost két társával, Valpoorttal és Mark Ottennel együtt el sem vitték a törökországi edzőtáborba. A három itthon maradt futballista az NB III-as csapattal készült, és néhány felkészülési találkozón pályára is lépett. Lipcsei Péter, a gárda edzője azonban már akkor megmondta, a bajnokságban nem számol a trióval, mert ő a fiatalokat részesíti előnyben.

A Bors megtudta, hogy Otten, akinek még féléves szerződése van, közben csatlakozhatott a hazatérő első kerethez, míg Tuijpnek és Valpoortnak romlott a helyzete, ők az U19-es együttessel készülnek a továbbiakban. Ennek az a magyarázata, hogy habár a klub kezdeményezte a közös megegyezéses szerződésbontást, ők nem mentek bele a válásba.

A hollandoknak komoly megaláztatásban lesz részük, mert az U19-keret is edzőtáborba megy, ahová őket nem viszik magukkal, így addig az U17-csapat edzéseire kell majd járniuk.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik