Nemzetközi foci

Felvidék legyőzte Székelyföldet

A csereként beállt Jakus Tamás szerezte a történelmi gólt a dunaszerdahelyi mérkőzésen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Megszerezte történelmi első győzelmét a felvidéki válogatott, amely 1-0-ra nyert Székelyföld ellen Dunaszerdahelyen, csütörtök délután. A kezdő sípszó előtt Hájos Zoltán, a város polgármestere, és Nagy Dávid, a Felvidéki Labdarúgó-egyesület alelnöke köszöntötte a nézőket.

Ez a történelmi esemény a szurkolókat is vonzotta, nagyjából ezer ember látogatott ki a találkozóra – ezt a nézőszámot a pozsonyi Slovan megirigyelné.

Az első félidőben a székelyföldiek több ízben is vezetést szerezhettek volna, de Bálint Róbert és Bálint Rajmund sem volt eredményes; Rusznák Ádám kapusnak pedig többször kellett játékba avatkoznia.

A szünetben rendezték soraikat a hazaiak, a 69. percben pedig megszületett a felvidéki válogatott történetének első találata. Egy kipattanó labdát a csereként beállt Jakus Tamás küldött a hálóba (1-0). Az eredmény már nem változott, így a felvidékiek megszerezték első győzelmüket – írja az ujszo.com.

– Nagyon szépen köszönjük a szurkolók támogatását, munkanap ellenére is nagyon sokan kijöttek, és végig buzdítottak bennünket. A székelyföldi válogatott már több éve együtt játszik, ez meglátszott a játékukon. Mi a harmadik alkalommal találkoztunk, de a szívünket a pályán hagytunk, és ezért is győztünk. Gratulálok a csapatomnak. Remek az összmunka, mert kiváló és hozzáértő szakmai stáb irányít minket – mondta Novota Zoltán, a felvidékiek csapatkapitánya.

– Jó mérkőzést láthattunk, a játékosok már nagyon várták ezt az összecsapást. Nagyon jól éreztem magam a kispadon, ezt a nézők is láthatták. Fantasztikus atmoszférában játszottunk, és örülök, hogy győzelemmel örvendeztettük meg a nézőket – mondta Ladislav Molnár, Felvidék válogatottjának szövetségi kapitánya.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik