Nemzetközi foci

Debrecenben lesz az Európa-bajnokság

Kevesebb mint két hónap van hátra a ConIFA-tornáig, amelyen Székelyföld is indul.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Korábban már beszámoltunk róla, hogy a független labdarúgó-szövetségek szervezete (ConIFA) Magyarországon rendezi az idei Európa-bajnokságát. A konföderáció honlapjának pénteki tájékoztatása szerint eldőlt, hogy a kevesebb mint két hónap múlva kezdődő tornának a debreceni Oláh Gábor utcai stadion ad otthont.

Három csapat (Frankföld, Monaco és Hegyi-Karabah) különböző okok miatt lemondta a részvételt, de a szervezők ennek megfelelően kiigazította a versenynaptárt. A torna közeledtével a színfalak mögött nagyon sokat dolgoznak az illetékesek a részleteken, hogy minden renden legyen, és az Európa-bajnokság tökéletes élményt jelentsen minden csapatnak és nézőnek.

A csapatok nagyon várják, hogy találkozzanak egymással Debrecenben, és megküzdhessenek a FIFA-n kívüli válogatottak rangos európai trófeájáért. A versenyben egyébként még egy komoly tétje van, a három dobogós ugyanis automatikusan kvalifikálja magát a 2016-os világbajnokságra.

A csapatok már javában készülnek, mostanság is barátságos mérkőzéseket játszanak egymás ellen. A három csoportból a győztesek és a legjobb második jut majd az elődöntőbe. Székelyföld az A-csoportban szerepel Padánia és Okszitánia társaságában. A torna első játéknapja június 17. lesz, a döntőt pedig június 21-én rendezik.

Olvasói sztorik