Nemzetközi foci

Nemzetbeli válogatott mérkőzés

A székelyföldi csapattal játssza első mérkőzését a felvidéki válogatott, Dunaszerdahelyen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A székelyföldi csapattal játssza története első mérkőzését a felvidéki bajnokságban (FLB) szereplő csapatok futballistáiból összeállt válogatott.

Nagy Dávid, a Felvidéki Labdarúgó Egyesület (FLE) alelnöke hétfőn arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a barátságos mérkőzésre, amelyen a Székelyföldi Labdarúgó Egyesület (SZLE) válogatottja ellen szerepel majd a felvidéki magyar csapat, csütörtökön kerül sor a Csallóköz központjának számító Dunaszerdahely csapatának, a DAC-nak a stadionjában.

A válogatott jogi háttérszervezetét, az FLE-t idén februárban vette fel teljes jogú tagjának a Független Labdarúgó Szövetségek Konföderációja (ConIFA), a válogatott játékoskerete pedig ezt követően állt össze.

„A válogatottba mintegy két tucat játékos került be, a csapat gerincét az FLB csapatainak játékosai alkotják, de néhányan bekerültek alsóbb szintű bajnokságokból is” – mondta az MTI-nek Nagy Dávid. Hozzátette: a csapatban a vezetőedzői feladatokat Ladislav Molnár, a Slovan Bratislava volt válogatott játékosa vállalta el.

Az FLE a Székelyföldi Labdarúgó Egyesület után már a ConIFA második magyar tagja. A csütörtökön sorra kerülő Felvidék-Székelyföld találkozó ugyanakkor történelmileg az első „nemzetbeli válogatott mérkőzés” lesz.

Olvasói sztorik