Nemzetközi foci

Folytatódik Dárdai ügye Kalouval

A Hertha BSC magyar edzője nem elégedett az elefántcsontparti játékos hozzáállásával, ezért nem kizárt, hogy a még gól nélküli Wagner kezd helyette.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Mint arról beszámoltunk, Salomon Kalou büntetést kapott fegyelmezetlenségéért, de várható volt, hogy ez a történet itt még nem ér véget. A Bild információi szerint Dárdai Pál nem elégedett a csapat – papíron – legjobb játékosával, amin nem is lehet csodálkozni, hiszen az elefántcsontparti támadó 23 mérkőzés alatt csak hatszor volt eredményes. Az idei naptári évben mindössze egyetlen találat fűződik a nevéhez, amit februárban az Augsburg ellen szerzett. A Bayern ellen csereként beálló Sandro Wagner hozzáállásával sokkal elégedettebb a magyar tréner, ezért nem kizárt, hogy a 27 éves német kezd majd a következő meccsen.

– Sandro minden alkalommal remekül száll be a padról, az edzésmunkája pedig példaértékű. Salomont le kellett cserélnem, mert fizikailag nincsen topformában. Nagyon jó futballista, de változtatnia kell a hozzáállásán a saját maga, és a csapat érdekében is – mondta Dárdai.

Érdekes lenne, ha Wagner kezdene a hétvégi, Borussia Mönchengladbach elleni találkozón, mivel az idei kiírásban még egyszer sem nevezték a kezdő-tizenegybe, és eddig még nem is talált a hálóba.

– Minden játékos minél többet szeretne játszani, ezzel én sem vagyok másként. Ha pályára lépek, mindig törekszem, hogy száz százalékot nyújtsak. Ha szükség van rám, készen állok – mondta Wagner.

Dárdainak a kapusposzton is változtatnia kell, bár ott teljesen más a helyzet. Az első számú hálóőr, Thomas Kraft bordasérüléssel bajlódik, és a Bayern München ellen Sascha Burchert védett, ráadásul nem is rosszul.

Kraft az utolsó három edzést kihagyta, tehát több mint valószínű, hogy ismét a cserekapus helyettesíti majd. A magyar tréner megerősítette, hogy továbbra is számít a 27 éves játékosra.

– Továbbra is Thomas az első számú kapus, de ha az orvosok azt mondják, nem játszhat, akkor nincs más választás: változtatni kell – mondta Dárdai.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik