Nemzetközi foci

Dárdai meglepte a játékosait

A Hertha labdarúgója, Peter Pekarík elmesélte, mennyit kell fizetni egy-egy öltözői szabályszegésért.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Komoly szigor jellemzi az öltözőt Dárdai Pál csapatánál, a Hertha Berlinnél – legalábbis ez derül ki az Új Szó című lap Peter Pekaríkkal készített interjújából. A szlovák válogatottal készülő játékos elmondta, a német klubnál szinte minden megváltozott, mióta a magyar szakvezető átvette Jos Luhukay helyét a kispadon.

– Dárdai szinte mindenen változtatott. Luhukay sem volt rossz edző, hiszen irányításával kerültünk vissza a Bundesligába, de a katasztrofális tavaszi rajt miatt menesztették. Utódja a klublegenda Dárdai lett, akit mindenki elismer a klubnál, és a szurkolók nagy kedvencének számít. Hatalmas elánnal kezdte a munkát, már az első tréningen látszott, hogy mindent megtesz a csapat sikeréért. Miután felmérte, hogy fizikálisan nem állunk túl jól, rengeteget dolgoztunk az erőnlét és a robbanékonyság javításán – mondta Peter Pekarík.

A szlovák védő jelezte, minden mutatóban előrelépett a csapat, ez nagyban köszönhető Dárdainak.

– Statisztikai adatokkal van alátámasztva, hogy minden mutatóban előbbre léptünk, például csapatként meccsenként öt kilométerrel többet futunk, mint korábban. Ezután a védekezés következett, sokat gyakoroltuk a defenzív játékot, ennek tudható be, hogy az elmúlt négy veretlen bajnoki közül három alkalommal nem kaptunk gólt. Csak ezután tértünk rá a támadásokra, az utóbbi időben Dárdai a támadójátékunk javításán dolgozott. Csak néztünk, amikor nagy digitális órát szereltetett fel a kapu közelébe egy edzés előtt.

A tábla valóban meglepte a játékosokat, hát még a hozzá kapcsolódó feladat az edzéseken.

– Négy a kettő elleni lerohanásokat gyakoroltunk, és a csatároknak csak tíz másodpercük volt az akciók befejezésére, akárhol voltak, rá kellett rúgni. Az edzéseknek meg is lett az eredménye, odahaza két gólt lőttünk az élmezőnyben tanyázó Schalkének, és csak a meccs utolsó pillanatában szerencsés találattal egyenlített a favorit. Hamburgban pedig a gólunkon kívül legalább négy ziccerünk is volt.

Szigorodtak a büntetések is, az öltözői szabályokat megszegő játékosok akár euró ezreket is fizethetnek a közös kasszába egy-egy fegyelmezetlenség, mulasztás miatt.

– Újdonság, hogy az edzések előtt negyvenöt perccel már a stadionban kell lennünk. Egy perc késésért huszonöt eurót kell fizetni, de az ötperces késésért már kétszázötven eurós büntetés jár. Akinek megcsörren a mobilja az öltözőben, annak ezt kétszáz eurója bánja. A felesleges kiállításért ezer eurót kell fizetni.

Dárdai „keze” a konyháig is elér, a magyar szakvezető ugyanis nem feltétlenül ragaszkodik a nagyon gyomorkímélő étrendhez.

– A korábbi, gyomrot kímélő ételek helyett szalámit és rántottát kapunk reggelire.

Olvasói sztorik