Nemzetközi foci

Íme, Dárdai Pál speciális edzésterve

A Hertha BSC játékosai tojáslabdával edzettek; Ben-Hatira pedig fellélegezhet.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Dárdai Pál vezetőedző csapata, a Hertha BSC 2-0-ra legyőzte a Paderbornt a legutóbbi fordulóban, ennek köszönhetően már a 11. helyen áll a Bundesliga tabelláján. A munka azonban nem áll meg, kedden már ismét edzésre jelentkeztek a berlini játékosok, akik akkor még nem tudták, mi vár rájuk.

A magyar tréner és segítői egy speciális, tojásalakú labdával jelentek meg az edzésen. A játékosoknak ugyanúgy kellett végezniük a munkát az új játékszerrel, ahogy egy átlagos labdával tették volna – írja a tagesspiegel.de.

– Most pontosan ez kellett nekünk. A koncentrációt és a koordinációs képességeket fejleszti, a reakcióidőt pedig csökkenti a speciális labda használata – magyarázta Dárdai.

A szakember elmondta, szórakoztató volt nézni a játékosokat, de fél óra után visszatértek a régi, jól bevált módszerekhez.

Dárdai Pál kitért a Ben-Hatira ügyre is. Mint ismert, a tunéziai válogatott játékosnak a magyar vezetőedző elmondta, hogy ne vegyen részt hazája barátságos mérkőzésén, mert kisebb sérüléssel küzdött. A játékos nem hallgatott Dárdaira, és játszott, viszont meg is sérült, a magyar tréner pedig éles kritikával illette.

– Továbbra is jó barátságban vagyunk, nem tudok rá haragudni – mondta mosolyogva Dárdai.

Olvasói sztorik