Nemzetközi foci

Más célokért is küzdhet a Dárdai-csapat?

A Hertha a Hannover elleni győzelem esetén akár az Európa Ligás helyekért is harcolhat.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Ahogy vasárnap este beszámoltunk róla, Dárdai Pál vezetőedző együttese, a Hertha BSC 2-0-ra megnyerte az alsóházi rangadót a Paderborn ellen a német élvonalban. Ezzel a győzelemmel nagyot léptek előre a bennmaradásért folytatott harcban a berliniek: jelenleg 32 ponttal a 11. helyen állnak, és hét pontra vannak a kiesőzónában lévő Hamburgtól.

A Berliner Zeitung egyre biztosabbnak érzi, hogy Dárdai végleges vezetőedzője lesz a csapatnak. A Paderborn trénere, André Breitenreiter is gratulált magyar kollégájának, aki nem titkolta, hogy akár bennmaradást is érhet ez a győzelem.

A Hertha klubmenedzsere, Michael Preetz sem mehetett el szó nélkül az eredmény mellett. Bár matematikailag még messze nincs biztosítva a fővárosi klub bennmaradása, Preetz erről is pozitívan nyilatkozott.

– A munka eddig remekül halad, de szerződésről majd akkor lehet beszélni, ha a klub elérte a kitűzött célját. Tudom, hogy Dárdai Pál sem foglalkozik ezzel, talán ezért is végzi jól a feladatát – mondta Preetz.

A klub amerikai középhátvédjének nyilatkozatából sem maradhatott ki Dárdai Pál neve.

– Világos irányelveket kaptunk, és mindenki a megbeszéltek szerint teszi a dolgát. Amint azt látni lehet, remekül működnek az edző elképzelései. Kedden már a pénteki, Hannover elleni mérkőzésre készülünk – mondta John Anthony Brooks.

A következő mérkőzésről Dárdai Pál is röviden nyilatkozott.

– Ha a Hannover ellen megszerezzük a három pontot, akár más célokért is küzdhetünk, de ebbe egyelőre nem szabad beleélnünk magunkat – fogalmazott a vezetőedző.

A más célok alatt alighanem az Európa Ligát értette, azonban ahhoz még jócskán kell pontokat szereznie a Herthának, mivel jelenleg hét egységgel van lemaradva a hatodik helyen lévő Augsburg mögött.

Olvasói sztorik