Nemzetközi foci

Dárdai csapata újabb rangadót nyert

Vasárnapi gyűjtőcikkünkben a külföldön játszó magyarok teljesítményéről számoltunk be.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

A görög bajnokság harmincadik fordulójában Megyeri Balázs együttese, a címvédő Olimpiakosz meglepetésre 3-1-re kikapott a Giannina otthonában. A magyar kapus nem szerepelt a vendégek keretében. Pintér Ádám csapata, a Levadiakosz nem játszott, mert az OFI Kréta elleni találkozójuk elmaradt.

Megnyerte a német Bundesliga újabb kiesési rangadóját Dárdai Pál vezetőedző csapata, a Hertha BSC, amely a 27. forduló zárómeccsén a Paderborn ellen győzött 2-0-ra, hazai pályán. A berliniek ezzel a tabella 11. helyére léptek előre, előnyük hét pont az osztályozós helyen (16.) álló Hamburggal szemben.

A román élvonal 24. körében Nagy Olivér csapata, a Ceahlaul Piatra Neamt hazai környezetben 2-1-re kikapott a Viitorul Constantától. Érdekesség, hogy a meccs mindhárom gólja tizenegyesből született. Honfitársunk nem szerepelt a házigazdák keretében.

A ciprusi első osztály felsőházi rájátszásának negyedik fordulójában Leandro de Almeida együttese, az Omonia Nicosia 1-0-ra nyert az Ermisz otthonában. A magyar válogatott rutinos játékosa végigjátszotta a találkozót.

A német másodosztály 27. fordulójában az 1860 München hazai pályán 1-0-ra kikapott az Erzgebirge Aue együttesétől, így csupán egy pontra került a kiesést jelentő pozíciótól. A bajorok magyar szélsője, Simon Krisztián kezdőként végigjátszotta a találkozót. Kalmár Zsoltot nem cserélték be a Red Bull Leipzig csapatába, amely odahaza 2-1-re nyert a Nürnberg ellen.

Olvasói sztorik