Nemzetközi foci

Dzsudzsák csere volt a derbin

Szombati gyűjtőcikkünkben a külföldön játszó magyarok teljesítményéről számoltunk be.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

A holland élvonal 29. fordulójában a házigazda Heerenveen gól nélküli meccset játszott a NAC Breda ellen. Varga Szabolcs hiányzott a hazaiak keretéből, Babos Gábor pedig a vendégek kispadjáról nézte végig a találkozót.

A lengyel élvonal 26. fordulójában a Lech Poznan 2-1-re nyert a Belchatow otthonában. A vendégek magyarjai közül Lovrencsics Gergő és Holman Dávid hiányzott a keretből, Kádár Tamás pedig a 83. percben, csereként állt be.

Balázs Benjámin csapata, az FK Teplice közvetlen riválisát, a Mladá Boleslav együttesét fogadta a cseh élvonal 22. fordulójában. Az 5-0-ra megnyert mérkőzésen a magyar középpályás a 81. percben lépett pályára. Tamás Krisztián együttese, a Slavia Praha 1-1-et játszott a városi rivális Bohemians ellen. A magyar fiatal végig a pályán volt, a 67. percben sárga lapot kapott.

Gulácsi Péterrel a kapuban nyert 3-1-re hazai pályán a Red Bull Salzburg az osztrák élvonal 27. fordulójában. A listavezető az Austria Wien együttesét győzte le. Simon Attila csapata, a Wolfsberger AC 4-1-es vereséget szenvedett Bécsben, a Rapid otthonában. Honfitársunkat nem nevezték a vendégek keretébe.

Az angol másodosztály negyvenedik körében a Bolton Wanderers a 95. percben mentett pontot hazai pályán a sereghajtó Blackpool ellen. Az 1-1-re végződő találkozón a házigazdák magyar hálóőre, Bogdán Ádám a kispadon foglalt helyet.

Nem sikerült jól a szombati nap a Bundesligában szereplő magyar légiósoknak. A Stieber Zoltánnal a kezdőben felálló Hamburger SV a Bayer Leverkusen otthonában kapott ki 4-0-ra, a magyar szélsőt a szünetben lecserélte edzője. A Hoffenheim odahaza a Borussia Mönchengladbachtól szenvedett 4-1-es vereséget, de Szalai Ádámnak ezúttal csak a kispad jutott. Vereségével a HSV maradt a kiesőzónában, a Hoffenheim pedig a hetedik helyen áll.

A Dzsudzsák Balázst foglalkoztató Dinamo Moszkva a Lokomotivot fogadta városi derbin az orosz első osztály 21. körében. A találkozó 2-2-es eredménnyel zárult, úgy, hogy a hazaiak majdnem a teljes második félidőt emberelőnyben játszották. A magyar válogatott csapatkapitánya a 83. percben csereként lépett pályára.

A német másodosztály 27. körében a sérült Korcsmár Zsolt együttese, a házigazda Greuther Fürth szinte a teljes mérkőzést emberhátrányban töltötte, ráadásul öngólt is vétett, ezért 2-1-re kikapott a Braunschweig ellen.

A török élvonal 26. fordulójában Futács Márkó együttese, az újonc Mersin 3-1-re nyert a sereghajtó Balikesirspor otthonában. A magyar csatár a 84. percben állt be csereként.

A kínai élvonal negyedik fordulójában a még nyeretlen Csangcsun Jataj a szezont veretlenül kezdő Liaoning otthonában lépett pályára. A vendégek két magyar légiósa közül Huszti Szabolcs kezdőként 82 percet játszott, és megint az ő helyére cserélték be Elek Ákost a 2-2-re végződő összecsapáson.

Olvasói sztorik