Nemzetközi foci

Hatpontos meccset játszik Dárdai csapata

A Hertha a Paderborn ellen lép pályára a német élvonalban; Dzsudzsák együttesére újabb városi derbi vár.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Csütörtökön este Novothny Soma csapata, az FC Südtirol hazai pályán 0-0-t játszott a Torres ellen az olasz harmadosztály (Lega Pro) A-csoportjának 33. fordulójában. A magyar támadó végig a pályán volt.

Péntek – Kérdéses a magyar csata

Az angol másodosztály negyvenedik fordulójában Király Gábor csapata, a Fulham a Brentfordot fogadja. Tőzsér Dániel együttesére, a Watfordra feljutási rangadó vár: a második helyezett alakulat az ötödik Derby County vendége lesz. A harmadosztályban is a negyvenedik kört rendezik: Bajner Bálint klubja, a Notts County a Walsallhoz látogat.

A belga élvonal rájátszásának úgynevezett Európa Liga-csoportjában folytatja szereplését Köteles László csapata, a KRC Genk, amely az első fordulóban a Waregemet látja vendégül.

Vida Krisztofer együttese, a holland másodosztályú De Graafschap a kiesőjelölt, legutóbbi három meccsét elveszítő Helmond Sport vendége lesz a 32. fordulóban.

A román élvonalbeli CSMS Iasi – Bőle Lukács együttese – az ASA Targu Mures otthonában szerepel a 24. fordulóban. Mindkét csapat hat kör óta veretlen az első osztályban. A Kovács Zoltánt is foglalkoztató Dinamo Bucuresti a Botosanit látja vendégül, várhatóan a magyar kapus nélkül – Kovács távozása december óta téma a klubnál.

Valószínűleg nem csap össze a pályán Vanczák Vilmos és Vadócz Krisztián. A válogatott játékosok csapatai egymással találkoznak a svájci élvonal 26. fordulójában, de Vanczák sérülés után lábadozik, így kérdéses, hogy ott lesz-e az FC Sion keretében a Grasshoppers elleni találkozón.

Szombat – Dzsudzsák újabb moszkvai derbin bizonyíthat

Az angol másodosztály negyvenedik fordulójának szombati játéknapján Bogdán Ádám csapata, a Bolton Wanderers a Blackpoolt fogadja.

Az osztrák élvonal 27. körében a címvédő, Gulácsi Pétert is foglalkoztató Red Bull Salzburg az Austria Wiennel játszik hazai pályán. A Simon Attilát is soraiban tudó Wolfsberger AC a Rapid Wien vendége lesz.

Balázs Benjámin együttese, a cseh FK Teplice a Mladá Boleslavot fogadja az első osztály 22. fordulójában. A Tamás Krisztiánt is foglalkoztató Slavia Praha a közvetlen rivális Bohemians ellen játszik hazai pályán.

A holland első osztály 29. fordulójában a kiesés ellen harcoló, Babos Gábort is soraiban tudó NAC Breda a Varga Szabolcsot is foglalkoztató Heerenveen vendége lesz.

Huszti Szabolcs és Elek Ákos csapata, a két meccs után még nyeretlen Csangcsun Jataj a veretlenül rajtoló Liaoning vendége lesz a kínai élvonal negyedik fordulójában.

Lovrencsics Gergő sérülés után lábadozik, így valószínűleg kihagyja a lengyel Lech Poznan bajnokiját. Magyar csapattársai, Kádár Tamás és Holman Dávid viszont bevethetőek a Belchatow elleni, 26. fordulóban rendezendő találkozón.

A német élvonal két magyar játékosa szombaton bizonyíthat. Szalai Ádám klubja, a Hoffenheim a kiváló formában lévő Borussia Mönchengladbachot fogadja a 27. fordulóban, míg Stieber Zoltán csapata, a kiesés ellen harcoló Hamburger SV a Bayer Leverkusen vendége lesz. A másodosztályban Korcsmár Zsolt együttese, a Greuther Fürth a Braunschweig ellen törheti meg öt meccs óta tartó nyeretlenségét a 27. fordulóban.

Dzsudzsák Balázs csapata újabb városi riválissal mérkőzik. A válogatott szünet utáni első tétmérkőzésén a Dinamo Moszkva az egy ponttal kevesebbet gyűjtő Lokomotivot fogadja. Az orosz élvonalban a 21. fordulót rendezik.

A török első osztályban Futács Márkó csapata bizonyíthat: a Mersin Idman Yurdu négy elveszített bajnoki után a sereghajtó Balikesirspor vendége lesz a 26. fordulóban.

Vasárnap – Dárdai csapata hatpontos meccset játszik

A ciprusi első osztály felsőházi rájátszásában a Leandro de Almeidát is soraiban tudó, negyedik helyezett Omonia Nicosia a hatodik Ermisz vendége lesz a negyedik fordulóban.

A görög élvonal harmincadik fordulójában a listavezető, Megyeri Balázst is foglalkoztató Olimpiakosz a nemzetközi szereplésért harcoló Giannina vendége lesz. Pintér Ádám csapata, a Levadiakosz szabadnapos, ugyanis törölték az OFI Kréta elleni bajnokiját.

Dárdai Pál a magyar válogatott után ismét a Hertha BSC kispadján dolgozhat a sikerekért. A német első osztályban maradásért harcoló együttes a kiesőjelölt Paderbornt fogadja. Bár a bajnokságban még csak a 27. fordulót rendezik, ha nyer a Hertha, alighanem kijelenthető, hogy bennmaradt. A találkozót az Eurosport2 élőben közvetíti 17 óra 30 perces kezdéssel.

A német másodosztályban Simon Krisztián csapata is nagy lépést tehet a bennmaradásért: az éppen nem kiesőhelyen álló 1860 München a négy ponttal kevesebbet gyűjtő, 17. pozíciót elfoglaló Erzgebirge Auét látja vendégül a 27. fordulóban. Kalmár Zsolt együttese, az RB Leipzig a Nürnberg ellen játszik hazai pályán.

Nagy Olivér együttese, a Ceahlaul Piatra Neamt a Viitorul Constanta ellen játszik hazai pályán a román élvonal 24. fordulójában.

Hétfő – Nyolc meccset hoz a nyúl

Angliában az ünnepnap tiszteletére újabb fordulót rendeznek. A másodosztály 41. körében a Tőzsér Dánielt is soraiban tudó Watford a közvetlen rivális Middlesbrough-t fogadja, míg Bogdán Ádám együttese, a Bolton Wanderers a Cardiff City vendége lesz. A harmadosztályban Bajner Bálint csapata, a Notts County a Coventry Cityt fogadja.

A holland másodosztály 33. fordulójában Vida Krisztofer csapata, a De Graafschap a negyedik Volendam ellen mérkőzik odahaza.

Guzmics Richárd csapata, a lengyel Wisla Kraków is húsvéthétfőn lép pályára az élvonal 26. fordulójában. A krakkóiak a harmadik helyezett Jagiellonia vendégei lesznek.

Máltán Kecskés Zsolt juthat szóhoz: csapata, a Pieta Hotspurs a Balzan Youth-ot látja vendégül a 28. fordulóban.

A norvég élvonalban is megkezdődnek a küzdelmek: Kovács Péter klubja, a Strömsgodset a Valerenga otthonában játszik az első fordulóban.

Magyar idő szerint hajnali egy órakor rendezik a nap első magyar érdekeltségű találkozóját: az észak-amerikai profi bajnokságban (MLS) szereplő, Németh Krisztiánt is soraiban tudó Sporting Kansas City a Philadelphia Union ellen szerezheti meg első hazai sikerét a bajnokság ötödik fordulójában. A találkozót az Eurosport élőben közvetíti.

Olvasói sztorik