Nemzetközi foci

Dárdai ezúttal nem haragszik játékosára

A magyar edző a következő fordulóban is kezdőként nevezi az ordító helyzetet kihagyó Nico Schulzot.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Bundesliga harmincadik fordulójában a Bayern München látta vendégül a Hertha BSC együttesét. A berliniek nagyon szervezetten játszottak, vélhetően nem akartak az FC Porto hibájába beleesni (6-1 a BL-visszavágón). A mérkőzést Bastian Schweinsteiger nyolcvanadik percben szerzett találatával nyerték meg a bajorok. Ahogy egy nappal később kiderült, ez a győzelem bajnoki címet jelentett Josep Guardiola legénységének.

A fővárosiak kis szerencsével ponttal, sőt akár pontokkal is távozhattak volna az Allianz Arénából, ha Nico Schulz berúgja az óriási helyzetét. A 22 éves német támadóval már nem először fordult elő hasonló „baleset”, hiszen a Stuttgart elleni – akkor még kiesési – rangadón Kalou mesteri átadása után már csak a kapus volt előtte, de szintén elhibázta az ordító lehetőséget. A szombati eredménnyel megszakadt a Dárdai-csapat hétmeccses veretlenségi szériája.

Ennek ellenére Dárdai Pál a Bildnek tett nyilatkozatában elmondta, hogy nem haragszik, sőt meg is védte játékosát.

– Ez egy kis esély volt számunkra, de ezúttal nem vagyok mérges Nicóra, mert nem erre építettük fel a játékunkat. Nem úgy, mint a Stuttgart elleni találkozón, ahol mindenképpen győzni szerettünk volna. Neuer a világ egyik legjobb kapusa, ezért nem volt meglepő, hogy ilyen védésekre is képes. Nico fiatal játékos, akinek remek adottságai vannak, de meg kell tanulnia, hogy az ilyen meccseken az utolsó csepp véréig harcolnia kell. Továbbra is teszi a dolgát, és elárulhatom, hogy vasárnap a Mönchengladbach elleni bajnokin is kezdőként számítok rá – mondta Dárdai Pál.

Természetesen a német lap Schulzot is megkérdezte, hogyan élte meg belülről a mérkőzést és a kihagyott helyzetét.

– Mit is mondhatnék? Bosszantóan hülye egy helyzet. Pontosan tudtam, hogy Neuer jó kapus, egyszerűen csak el akartam lőni mellette a labdát. Nagyon dühös voltam magamra, különösen a lecserélésem után. Nem akartam elhinni, hogy ez megtörtént. Emlékszem, a Stuttgart ellen is hasonló helyzetet hagytam ki, kivéve, hogy akkor nem kaptunk ki – mondta Schulz.

Josep Guardiola elmondta: látszott, hogy a Hertha felkészült belőlük.

– A Bajnokok Ligája-mérkőzés miatt sok fiatal volt a csapatban. Pontosan tudtuk, hogy kemény mérkőzés lesz, hiszen a Hertha stabil, jó csapat, amely látszólag jól felkészült belőlünk. Hihetetlenül büszke vagyok a srácokra, hiszen nagyon sok meccs van a lábukban, és kevés az idejük a pihenésre. A bajnokságot már sikerült megnyernünk, így a többi versenyre kell még inkább koncentrálnunk – mondta Guardiola.

Olvasói sztorik