Nemzetközi foci

Dárdai a Hertha eddigi legjobb debütáló edzője

A statisztikák szerint egyetlen vezetőedző sem kezdett nála jobban a berliniek kispadján.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Érdekes írás jelent meg a Hertha BSC vezetőedzőjéről, Dárdai Pálról. Mint ismert, a magyar válogatott szövetségi kapitánya eddig kilenc találkozón dirigálta a német élvonalbeli együttest, s összesen 15 pontot gyűjtött. Legutóbbi hat meccsén veretlen, ezzel pedig bőven elkerült a kiesőzónából, s már-már a nemzetközi szereplést jelentő helyekért is bejelentkezhet a bajnoki hajrában.

A helyi BZ-Berlin.de portál cikkébőlkiderül, hogy a magyar szakvezető debütálása már most rekord a klub történetében: az 1963–1964-es szezontól kezdve egyetlen másik tréner sem kezdett jobb pontátlaggal a berlini kispadon. Dárdaival eddig 1.67 pontot gyűjtött a csapat meccsenként, ami jobb, mint az eddigi rekorder Jürgen Röber és Falko Götz 1.55-os mutatója. A hatmeccses veretlen széria is rekord közeli: Röberttel a 2001–2002-es idényben kilenc mérkőzésen keresztül maradt veretlen a Hertha, míg a Götz-csapat 11 összecsapáson nem talált legyőzőre a 2004–2005-ös idényben.

– Nekem csak két statisztika számít: a csapat futómennyisége és a megnyert párharcok aránya – tette hozzá Dárdai Pál, aki elmondta, szépek ezek a számok, de nem érdeklik őt, már csak azért sem, nehogy balszerencsét hozzanak.

Olvasói sztorik