Nemzetközi foci

Dárdai: Hat pont kell a biztos bennmaradáshoz

A Herthát komoly sérüléshullám sújtja, a magyar tréner csak 15 mezőnyjátékossal tudott dolgozni.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Paderborn elleni győztes mérkőzés után szinte mindenki nagyon optimista Berlinben, de vannak olyanok is, akik a helyén kezelik a dolgot, és a Hertha BSC közelmúltbeli remek eredményei ellenére továbbra is a földön járnak. Utóbbiak táborát erősíti Dárdai Pál vezetőedző is. A magyar válogatott szövetségi kapitánya kijelentette, hogy még egyáltalán nem biztos a bennmaradásuk, a Hannovert pedig veszélyes és kemény ellenfélnek tartja, amelyet egyáltalán nem lesz könnyű megverni péntek este.

– Még legalább hat pontra van szükségünk a biztos bennmaradáshoz. Nem vagyok álmodozó típus, majd akkor lehet optimistán nyilatkozni, ha már matematikailag is biztosított, hogy a Hertha a következő szezonban is a Bundesligában indul – mondta Dárdai Pál a Bild érdeklődésére.

A Herthának nem lesznek könnyű ellenfelei az idény hajrájában, hiszen a Hannover után az 1. FC Kölnt fogadják, majd a Bayern München, a Mönchengladbach, a Borussia Dortmund, az Eintracht Frankfurt és a Hoffenheim ellen lépnek pályára.

A Berliner Zeitungcikkében emlékeztetett rá, hogy a holland Jos Luhukay helyére érkezett tréner a 15. helyen vette át a pocsék sorozatban lévő Hertha irányítását, és nyolc meccs alatt szerzett 14 pontot, amivel jelenleg a 11. pozícióban van a fővárosi klub. Michael Preetz klubmenedzser nem rejtette véka alá a véleményét.

– Nagyon jó állapotba van a csapatunk, nagyságrendekkel jobb a helyzet, mint amilyen hat héttel ezelőtt volt. Még nem tökéletes, de Dárdai Pál irányításával jó úton haladunk – mondta Preetz.

– Még vannak hátra mérkőzéseink, amelyeken szintén pontot, pontokat kell szerezünk, ami nem lesz egyszerű feladat. Jelenleg a tizenegyedik pozícióban vagyunk, hét pontra a tizenhatodik, osztályozót érő helyezéstől. Ha továbbra is ezt a munkát végezzük, ezzel a hozzáállással, akkor lehetünk majd optimisták – vélekedett Dárdai Pál.

A fővárosi lap azt is megemlíti, hogy nincs könnyű helyzetben a kék-fehér csapat, hiszen Dárdai több játékosára sem számíthat a pénteki, Hannover elleni bajnokin.

A balhátvéd, Marvin Plattenhardt izomproblémákkal küzd, Roy Beerens hátsérüléssel bajlódik, Hajime Hosogai, és Ronny pedig továbbra sincs bevethető állapotban. Továbbá ott van az az Anis Ben-Hatira, akinek Dárdai Pál már megbocsátott, de ettől még ugyanúgy a sérültek táborát gyarapítja. A hírek szerint a magyar vezetőedző kénytelen volt tizenöt mezőnyjátékossal plusz három kapussal edzeni ezen a héten. Tehát elég vékony lesz a Hertha kerete az idegenbeli bajnokin.

Beerens még felépülhet a mérkőzésre, de ha nem, a 22 éves Nico Schulz fogja helyettesíteni – aki gólt szerzett a Paderborn ellen vasárnap –, a védelemben pedig a rutinos Marcel Ndjeng szerepeltetése várható.

– Fel vagyunk készülve a legrosszabb eshetőségre is. A Hannovernek nagyon jó edzője van, tehát óvatosan kell játszanunk ellenük – mondta Dárdai Pál.

Olvasói sztorik