Nemzetközi foci

A forma alapján ötödik a Hertha

Ha a legutóbbi öt mérkőzésen szerzett pontokat vesszük figyelembe, nagyon előkelő helyen van a Dárdai-csapat.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Bundesliga 28. fordulójában a Hertha BSC 1-1-et játszott a Hannover vendégeként. Dárdai Pál legénységének sokat érhet ez az idegenben szerzett pont, hiszen ezzel is közelebb került céljához, a bennmaradáshoz. Jelenleg a berliniek 33 ponttal a 12. helyen állnak a tabellán, de ennél is érdekesebb, hogy remek formában vannak, hiszen ha az elmúlt öt meccset vesszük figyelembe, akkor két győzelem és három döntetlen a mérlegük. Ez azt jelenti, hogy a képzeletbeli tabellán a megszerzett kilenc ponttal az ötödik pozíciót foglalják el. A gólkülönbségük is bizalomgerjesztő (6-3).

Ha az utolsó öt mérkőzés utáni tabellát nézzük, az a következőképpen néz ki:

1. Bayer Leverkusen (15 pont)
2. Borussia Mönchengladbach (13 pont)
3. Bayern München (12 pont)
4. VfL Wolfsburg (10 pont)
5. Hertha BSC (9 pont)

Egyébként olyan klubokat parancsolt maga mögé a Dárdai-csapat, mint a Borussia Dortmund, vagy a Schalke 04. Utóbbi a tizedik helyen tanyázik hat ponttal, míg előbbi csak a 11. egy győzelemmel, két döntetlennel és két vereséggel, vagyis öt ponttal. Magyar szempontból az egyik szemünk sír, a másik pedig nevet, hiszen Stieber Zoltán együttese, a Hamburg a forma alapján az legutolsó helyen áll, egyetlen ponttal.

– A fiúk pontosan tudják, hogy a következő négy mérkőzésen hány pontot szeretnénk szerezni. A csapat előtt soha nem beszélek a kiesésről és az osztályozóról sem. Amíg matematikailag nem biztosítottuk a bennmaradást, addig egy pillanatig sem lehet megállni, minden nap keményen kell dolgozni. A Hannover elleni meccsen a testbeszéd már sokkal jobb volt, mint néhány héttel ezelőtt, ennek ellenére nem lehetünk elégedettek. Fabian Lustenberger és Per Skjelbred védekező középpályásként szerepelt, és remekül megoldották a feladatukat. Pontosan ismerem ezt a helyzetet, hiszen én is itt játszottam, el kell végezni a piszkos munkát, ez a poszt erről szól – mondta a Bildnek adott interjújában Dárdai Pál.

Olvasói sztorik