Dárdai a Bayern-meccs előtt: élvezni kell a lehetőséget

Nem ez lesz edzői pályafutása csúcsa, mert jobban szeret hazai környezetben szerepelni.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Dárdai Pál nem foglalkozik a Bayern Münchennel! A Hertha BSC edzője a szombati nagy erőpróba előtt inkább saját csapatáról beszélt, amely hét forduló óta veretlen a Bundesligában. Azt mondta, jól dolgozott a társaság a héten, és abban bízik, hogy a pályán sikerül majd kidomborítani az erősségeiket, a sok futást, a harcos felfogást és a taktikai felkészültséget – írja az origo.hu.

„Ez egy remek alkalom lesz, hogy lemérjük, mit tudunk, hiszen a világ egyik legjobb csapata lesz az ellenfelünk, de nem szabad megijedni, hanem élvezni kell a lehetőséget” – mondta a magyar válogatott szövetségi kapitánya, aki a kiesőhelyről a 13. helyre vezette a berlinieket.

Dárdai azt is elárulta, nem kell nagy extrára számítani, a csapatnak van egy stílusa, és ezt Münchenben sem fogja feladni.

„Mindenki tisztában van azzal, hol a helye a rendszerben, de plusz-mínusz négy méter eltérés lehetséges. A védelmi vonalunkat 28 méterre a kapunkból húzzuk meg, ha ennél négy méterrel feljebb tudunk jutni, az pozitív, de ha betolnak minket négy méterrel, az sem gond még. Az elmúlt meccseken kevés helyzetet tudtak kidolgozni ellenünk az ellenfelek, erre kell törekedni most is. Keményen kell dolgozni, és ha lehetőségünk nyílik egy-egy kontrára, akkor meg kell próbálni kihasználni a helyzetet” – nyilatkozta az edző.

Hozzátette, nem ez a meccs edzői pályafutása csúcsa, mert neki nagyobb élményt nyújt, amikor hazai közönség előtt szerepelhet a csapatával. A tabellát a Wolfsburg előtt 12 ponttal vezető Bayern már a hétvégén bajnok lehet, de Dárdai ezzel nem foglalkozik.

„Csak a saját csapatom érdekel. Hétmeccses veretlenségi sorozatunk van, az imidzsünknek nagyon jót tenne, ha a Bayern otthonában jó eredményt érünk el. A motivációval mindenesetre nincs gond.”