Nemzetközi foci

Guzmics áradozik a lengyelekről

A Wisla Kraków védője a tévében látta, hogy nagyon jól össze van rakva a magyar válogatott.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Nagy szerencséje van Guzmics Richárdnak, aki a Haladásból a lengyel Wislához igazolt. A szombathelyi meccsek hazai szinten hangulatosak voltak, de az MLSZ és a szurkolók közötti kötélhúzás minden hazai meccsre és stadionra rányomja a bélyegét. Ezzel szemben Lengyelországban szinte minden alkalommal kiváló a körítés, hiszen ott nem ezres, hanem tízezres nagyságrendben nézik az emberek a helyszínen kedvenc csapatukat.

A magyar válogatottba másfél év után visszahívott védőnek van esélye a kezdőcsapatba kerülésre a vasárnapi Görögország elleni Európa-bajnoki selejtezőn, hiszen Korcsmár Zsolt súlyos sérülés miatt kiesett a keretből. Guzmics a keddi sajtótájékoztatón elmondta, az őszi meccsek során látta az arcokon, hogy nagyon motivált mindenki.

– Két remek meccsen vagyok túl: a Legia ellen kettő-kettőt játszottunk idegenben, a Cracovia elleni városi rangadót pedig megnyertük. Mindkét mérkőzés telt ház előtt zajlott, de a lengyel bajnokságról egyébként is tudni lehet, hogy nagyon sok a néző, és a körítés nagyon jó, húsz-harmincezer ember előtt játszunk. Másfél év után tértem vissza a válogatottba, aminek nagyon örülök, büszke vagyok, hogy itt lehetek. A tévében láttam, hogy ez a csapat nagyon össze van rakva, és láttam az arcokon, hogy nagyon motivált mindenki. Bízom benne, hogy velem is jó eredményt tudunk elérni a következő mérkőzéseken. Még nem beszéltünk arról, ki jöhet szóba kezdőként, de nyilván minden játékos úgy készül, hogy akár játszhat is a mérkőzésen, és a maximumot próbálja nyújtani az edzéseken, hogy a lehető legtöbbet hozza ki magából a meccsen – vélekedett Guzmics Richárd.

Leandro érti, amit az ellenfél mond

A ciprusi Omonia Nicosia játékosa a tavalyi naptári év elején tért vissza a válogatottba, de utána súlyosan megsérült. Mostanság viszont ismét játszik, és egyre jobb formában van, amit gólokkal is bizonyít. Jelenleg nincs görög csapattársa, de a többiek így is elmondták neki, ki a jó játékos, és kire kell odafigyelni, tehát sokat tud róluk. Görögül nagyon alapszinten beszél, mert a csapatban leginkább angolul folyik a kommunikáció – még az edzéseken az edző részéről is –, de a focival kapcsolatos görög szavakat megérti a pályán.

– Nagyon örülök, hogy visszatérhettem. Sajnos, miután tavaly visszakerültem, volt egy súlyos sérülésem, de amikor kimentem edzésre, a rehabilitációs feladatokat csinálni, mindig az volt a gondolatom, hogy egyre erősebb akarok lenni, és visszatérni a válogatottba, ezért keményen dolgoztam. Úgy látom, a mostani csapatban nagyon jó a társaság, nagyon egyben van, ez nagyon fontos, hogy eredményesek tudjunk lenni. A kezdőcsapatba bekerülni mindig nehéz, hiszen itt a legjobbak vannak. Elsősorban klubcsapatban nyújtott teljesítmény számít, ott kell jól szerepelni, illetve itt az edzéseken is. Az a legfontosabb, hogy itt lehetek. Vagy kezdőként, vagy csereként, de csak az a fontos, hogy tudjak segíteni a csapatnak – mondta Leandro de Almeída.

Olvasói sztorik