Nemzetközi foci

Lovrencsics ájultan esett össze, Dárdai pontot szerzett

A válogatott csatár körül nagy az ijedtség, a szövetségi kapitány jól halad a Hertha megmentésével.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

A Bundesliga 24. fordulójának nyitómérkőzésén a Dárdai Pál irányította Hertha BSC az utolsó helyezett VfB Stuttgart otthonába látogatott. A két együttes 4-2-3-1-es felállásban lépett pályára, tehát a biztonságos védelem volt a legfontosabb.

A mérkőzés előtt Dárdai Pál egy jó ismerősével, Huub Stevenssel találkozott, akivel ezúttal ellenfelek voltak. A magyar válogatott szövetségi kapitányának egy szezonon keresztül volt edzője Stevens a Herthánál, a többi között ezért is ápolnak remek kapcsolatot.

Érdekes, hogy a magyar tréner a holland válogatott védőt, John Heitingát védekező középpályásként szerepeltette, ő már az első percben besárgult. A találkozó elején a hazaiakon látszott a bizonyítási vágy, és próbálták magukhoz venni az irányítást. Az első helyzet is az ő nevükhöz fűződött: Kostic tört be, majd húsz méterről laposan lőtt, de ez nem okozott gondot Kraftnak. A 13. percben egy jó passz után Wernernek majdnem sikerült bevennie a fővárosiak kapuját, de rosszul találta el a labdát, így két méterrel célt tévesztett. Ebből azért többet ki lehetett volna hozni.

Az első húsz perc jobbára a VfB-ről szólt, de igazán nagy helyzet egyik oldalon sem alakult ki. A Hertha ebben a periódusban ötlettelenül játszott. A 26. percre felébredtek a berliniek is, és egy tetszetős támadást követően Stockernek készítették le a labdát, aki 18 méterről tüzelt, de a hazaiak kapusa, Ulreich bravúrral hárított.

Az első félidő hátralévő részében már nem alakult ki említésre méltó lehetőség. Brusztolós, hajtós negyvenöt percen voltak túl a játékosok, de a szép megoldások, és a támadójáték hiányzott. Inkább a Stuttgart próbált kezdeményezni, a Hertha viszont remekül védekezett, és próbálta rombolni a játékot. Dárdai, mint ahogy tőle megszoktuk, folyamatosan együtt élt a játékkal.

Dárdai Pál kettőt is cserélt a szünetben, ez is bizonyította, hogy nem volt megelégedve csapata teljesítményével.

A vendégek kapusa Kraft egy ütközést követően marad a földön, amit a hazai publikum nem igen díjazott. Meglepő módon az ápolás után a fővárosiak kapusa kapott lapot az esetet követően. A játék képe a második félidő elején sem javult, továbbra is a küzdelemé volt a főszerep. A 65. percig kellett várni a második félidő első komoly lehetőségére: a vendégek védője, Brooks hatalmasat hibázott, és ez majdnem megbosszulta magát, de Ginczek a kapu fölé lőtte az ordító ziccert. Mentségére legyen mondva, hogy Kraft közel volt.

A hetvenedik percben Kostic imponáló helyről lőhetett szabadrúgást, de jócskán a kapu fölé tekerte. A 72. percben egy szöglet után volt dolga a berliniek kapusának, de ezúttal sem tudtak túljárni az eszén. A 81. percben Kalou szerzett labdát a félpályán majd megindult, és remekül vitte át a védelmen, bepasszolta a labdát, de a csereember, Schulz néhány centivel mellégurított – ez meccslabda volt. Kraft nem tudta végigjátszani a meccset, helyette az ebben a szezonban még egy percet sem védő Burchert állt be.

A végére felébredtek a fővárosiak, és megvoltak a helyzeteik, de túl késő volt már, a hétperces hosszabbítás sem volt elég egy gól megszerzéséhez. A találkozó gól nélküli eredménnyel ért véget, ami egyik csapatnak sem a legjobb eredmény, de igazságos. Dárdai Pálnak az első döntetlenje is megvan a berliniek vezetőedzőjeként.


A lengyel élvonal 23. fordulójában a Lech Poznan hazai pályán 2-0-ra győzött a Jagiellonia ellen. A házigazdák három magyar játékosa közül Lovrencsics Gergő kezdő volt, de 18. percben összefejelt Karol Mackiewiczcel, átmenetileg elvesztette az eszméletét, és hordágyon kellett levinni a pályáról. Ekkor már magánál volt, a hordágyról kiintett az őt éltető szurkolóknak, de a játékot nem folytathatta. Kádár Tamás a kispadról nézte végig a meccset, Holman Dávidot nem nevezték a keretbe.

Az angol másodosztály (Championship) 36. fordulójában Király Gábor klubja, a Fulham hazai környezetben szenvedett 5-1-es vereséget a Bournemouth ellen. A magyar kapus a kispadról nézte végig a találkozót.

Kovács Péter csapata, a Strömsgodset 5-3-ra kikapott az ugyancsak norvég Odds BK elleni edzőmeccsen. A magyar csatár nem lépett pályára. Érdekesség, hogy a győztes csapat mind az öt gólját Olivier Occean lőtte.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik