Nemzetközi foci

Negyven játékos szerepel Dárdai listáján

Megkezdte a felkészülést a Dárdai Pál vezette magyar válogatott szakmai stábja a görögök elleni selejtezőre.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A válogatott szakmai stábja megkezdte a közvetlen előkészületeket a március 29-i, görögök elleni Európa-bajnoki selejtezőre – írja az MLSZ honlapja.

A Dárdai Pál vezette szakmai stáb tagjai (Nyilasi Tibor, Andrusch József, Szabics Imre, Sallói István, Késedi Gábor és Holanek Zoltán) az OTP Bank Liga tavaszi rajtját megelőzően jöttek össze egy részletes egyeztetésre, amelyhez a szövetségi kapitány videokonferencia keretében csatlakozott Berlinből. A stábtagok átbeszélték a görögök elleni mérkőzéséig hátralévő teendőket, valamint kiosztották egymás közt, hogy melyik hazai élvonalbeli mérkőzéseken figyelik meg a kerettagokat, illetve ki melyik csapatrésznek lesz a felelőse a következő hetekben. Szabics Imre például három mérkőzést is megnézett a péntek-szombati játéknapokon, a Puskás Akadémia, az Újpest és az MTK hazai bajnokiját. A külföldön játszó labdarúgókat a megszokott módon, videóelemzések segítségével figyeli a stáb.

Az egyeztetés előtt Dárdai Pál egy bő, negyven főből álló keretnévsort állított össze, illetve készült egy második, hét-nyolc névből álló lista is, azokkal a labdarúgókkal, akiknek inkább hosszabb távon lehet esélyük bekerülni a keretbe, de már most árgus szemekkel figyelik őket a stáb tagjai.

Természetesen a görögök felől érkező híreket is kiemelten követi a szakvezetés, ott elsősorban a válogatott keretbe jelölt játékosokra irányul a figyelem, miután március 29-i ellenfelünket az uruguayi Sergio Markarian személyében frissen kinevezett szövetségi kapitány irányítja, ezért riválisunk várható játékára legfeljebb következtetni lehet.

Olvasói sztorik