Nemzetközi foci

Otigba nem gondolkozik a válogatottságon

Nigéria és Magyarország szövetségi kapitányától sem kapott meghívót, de most nem is ez az első számára.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Továbbra sem lehet tudni, melyik nemzeti csapatot választja Otigba Kenneth. A magyar utánpótlás-válogatott védő fontos döntés előtt áll, hiszen a felnőtt mezőnyben csak egy nemzet színeiben bizonyíthat a későbbiekben, így rajta áll, hogy ha eljön az idő, Nigéria vagy Magyarország mezét húzza magára – amennyiben mindkét nemzettől kap válogatott meghívót.

Otigba egy nigériai lapnak adott nyilatkozatában kifejtette, egyelőre nem foglalkoztatja a kérdés, hogy melyik csapatban akar szerepelni, hiszen egyrészt egyik válogatottól sem keresték, másrészt pedig most a klubfutballra szeretne koncentrálni.

– Senki nem keresett meg a világbajnokság előtt, nem halottam a nigériai szövetségtől semmi ilyet – mondtaOtigba Kenneth az SL10.ng lapnak. – Minden egyes U-válogatottban pályára léptem magyar színekben, de az utolsó meghívómat visszautasítottam, mivel a Heerenveenre akarok koncentrálni. A helyzet nem változott, minden meccsen pályára akarok lépni a klubcsapatomban, sokat akarok fejlődni. Azon nem gondolkozom, hogy a magyar vagy a nigériai válogatottban akarok-e játszani. Nem kaptam meghívót egyik nemzeti csapattól sem, de emiatt szerintem nem kell aggódnom. Most csak a Heerenveenre koncentrálok.

Hozzátette, a döntés akkor fog megszületni, ha postázzák a meghívóját.

– Ha egy nemzeti együttestől meghívót kapok, majd akkor döntök. Természetesen álmom, hogy egyszer egy nemzetet képviselhessek a pályán. De most csak a fejlődésre koncentrálok, így ha behívnak, akkor jó leszek.

Végül kérték, jellemezze röviden magát. Otigba kiemelte, egy az egyben érzi jól magát a csatárokkal.

– Középső védő vagyok, erős és gyors. Erősségem a csatárokkal szembeni egy az egyben játék. Jó a fejjátékom, ezért a támadó szögleteknél is hasznos tudok lenni. A kedvenc játékosom Vincent Kompany, és remélem, leszek olyan jó játékos, mint ő.

Olvasói sztorik