Nemzetközi foci

Dárdai: És megint dühbe jövünk

A Hertha BSC vezetőedzője felkapta a vizet és beszólt riporternek a vasárnapi vereség után.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Nagyon sokan félik Dárdai Pál, hogy fiatal, a felnőtt mezőnyben rutintalannak számító vezetőedzőként hogyan fogja emberileg és szakmailag megoldani a kiesés elől menekülő német Hertha BSC, valamint ezzel párhuzamosan az Európa-bajnoki kijutásra ácsingózó magyar válogatott irányítását.

A kettős szerepvállalás miatt a sportsajtó érdeklődése is megduplázódott, hiszen a szövetségi kapitányi poszt mellett immár egy Bundesliga-klub trénereként is válaszolnia kell az újságírók kérdéseire. Az RBB riportere némileg kiakasztotta honfitársunkat, aki elvesztette a türelmét, amikor a berlini helyi tévéadó munkatársa többször visszatért ugyanarra a témára.

– A Herthának pontok kellenének, de a javuló játék ellenére ismét egyet sem sikerült szerezni – kezdte a riporter a Wolfsburg elleni 2-1-es vereség után.
– Kicsit kemény megfogalmazás ez, mert hasonló helyzetekben az a legfontosabb, amit most a pályán láthattunk: a harci szellem, az egész héten elvégzett munka. Először dolgoznunk kell, aztán jön a szükséges szerencse is. Voltak lehetőségeink, de a semmiből kaptunk két gólt – válaszolt Dárdai Pál.

– Miként állnak hozzá a következő mérkőzéshez? Pozitívan, nagyobb önbizalommal? A biztató jelek ellenére ismét vereséget szenvedtek… – folytatta a riporter.
– Így játszani Wolfsburgban nem kudarc, úgy gondolom. Már másodszor tér vissza erre a témára, másodszor válaszolok. Ha provokálni akar, akkor fogalma sincs a futballról. Erre a teljesítményre építhet a csapat, a teljesítmény jó volt – ha ezt ön nem látta, sajnálom, akkor is szükségtelen ilyen kérdéseket feltenni. Megfogalmazom másként: ma vereséget szenvedtünk, de ezt elfogadjuk, és erre a teljesítményre építhetünk – reagált némileg indulatosan a Hertha vezetőedzője.

Dárdai egyszer már magyar szövetségi kapitányként is kiakadt egy újságíróra. Amikor hazaértek a Románia és a Feröer-szigetek elleni idegenbeli mérkőzésekről, a Magyar Rádió munkatársa a többi között a Málta elleni 2-1-es vereséget is többször szóba hozta. Azt a bizonyos 2006-os Európa-bajnoki selejtezőt Dárdai végigjátszotta, ezért nyilván nem túl jó szívvel gondol vissza rá. Az emelkedett hangerejű szóváltás során a kapitány gonosznak nevezte a riportert, de végül tisztázták a helyzetet és harag nélkül váltak el.

Olvasói sztorik