Nemzetközi foci

Kádár Tamás pénteken aláír

A magyar válogatott védőjének orvosi vizsgálatai kielégítő eredménnyel zárultak Lengyelországban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A klub honlapjának tájékoztatása szerint várhatóan szombaton csatlakozhat a Törökországban edzőtáborozó kerethez a lengyel Lech Poznan legújabb játékosa, a magyar válogatott Kádár Tamás. Bár a három és fél éves szerződése még nincs aláírva, erre a jelek szerint pénteken kerülhet sor, mert a csütörtöki orvosi tesztek kielégítő eredményt hoztak.

Kádár a klub honlapján látható videóinterjúbanelmondta: Lovrencsics Gergőtől csak jókat hallott a csapatról és a klubról is.

– Hogy érzi magát Poznanban, illetve a klubnál?
– Ma reggel érkeztem, és nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek. A mai nap az egészségügyi teszteké, úgyhogy orvosi szobáról orvosi szobára járok. Ettől függetlenül kiválóan érzem magam, hiszen Lengyelországban mindenki nagyon kedves és barátságos – kezdte Kádár Tamás.

– Mit tud a Lech Poznanról és a lengyel futballról?
– Tudom, hogy a lengyel labdarúgás nagyon jó a Lech pedig az egyik legerősebb csapat a ligában. Itt játszik Lovrencsics Gergő, aki jó barátom, és mielőtt idejöttem, kérdeztem tőle néhány dolgot a klubról, a városról és más dolgokról is. Ő csak jókat mondott, úgyhogy reménykedem, hogy még ma aláírhatom a szerződésemet, és minden rendben lesz.

– Mit gondol a két magyar csapattársáról?
– Holman Dávid és Lovrencsics Gergő is remek játékosnak számít Magyarországon, nagyon örülnék, ha egy csapatban futballozhatnék velük. Már várom, hogy utánuk repülhessek Törökországba, megismerhessem a többi csapattársamat és az edzőt.Korábban öt évig külföldön játszottam, majd visszatértem Magyarországra, ott futballoztam az elmúlt két évben. Még fiatal vagyok, huszonnégy éves, és szeretnék előrelépni a karrieremben. A Lech a legjobb lépés, hogy a helyes irányba induljak.

– Milyen játékost ismerhetünk meg önben?
– Ballábas védő vagyok, szerintem jól látok a pályán és gyorsan gondolkodom. Mentálisan erős, karakteres játékosnak tartom magam. Minél többet szeretnék játszani a Lech színeiben, és minél hosszabb ideig. Amikor Newcastle-ben voltam, sajnos nagyon sok sérülés sújtott, de azóta egyetlen edzést vagy meccset sem mulasztottam emiatt. Remélem, új csapatomat is segíteni tudom.

– Még tizennyolc sem volt, amikor a Newcastle United leigazolta. Nem félt, hogy ez merész lépés lesz?
– A magyar bajnokságban már tizenhat évesen debütálhattam. Adódott a lehetőség, kimehettem tesztelésre a Szarkákhoz. Jó benyomást keltettem, és úgy véltem, hogy ez életem lehetősége, amit nem akartam elszalasztani – ezt már a klub honlapjának adott interjúban mondta Kádár. – Különösen azért, mert olyan játékosokkal tudtam edzeni, mint például Michael Owen vagy Nicky Butt. Ez volt az egyik leghasznosabb része a dolognak. Tudtam, hogy ez óriási előrelépés számomra, hiszen a magyar bajnokság sokkal lassabb az angolhoz képest. De ezt nem is kell magyaráznom, mert mindenki tudja, hogy a Premier League az egyik legjobb bajnokság Európában.

– Az angol és a holland ligát szerte a világon elismerik. Milyen tapasztalatokat szerzett a Newcastle és a Roda csapatában?
– Fiatal játékos vagyok, de már nagyon tapasztalt. Amikor Angliában játszottam, még tinédzser voltam, de együtt edzettem és játszottam érett, rutinos játékosokkal, akiket mindenki ismer. Sajnos, nem tudtam elkerülni a sérüléseket, ezért nem játszhattam annyit, amennyit akartam. Ebben az időszakban nem edzhettem, csak néztem a többieket. Négy és fél év után Hollandiába mentem, ahol tovább akartam fejlődni. A szezon végén úgy döntöttem, hogy visszatérek Magyarországra, hogy újra felépítsem magamat. Nagyon hálás vagyok a diósgyőri klubnak és a szurkolóknak, mert biztos vagyok benne, hogy két év alatt jobb játékossá váltam.

– Milyen játékost ismerhetünk meg önben?
– Én egy vicces srác vagyok. Lovrencsics Gergővel gyakran vagyunk egy szobában az edzőtáborok során. Különben is, a magyarok nagyon kedves, vicces emberek, akik pozitívan viszonyulnak a világhoz. Magamat okos játékosnak tartom, aki néha nagyon keményen játszik. Képes vagyok hasznosítani a tapasztalatomat, az intelligenciámat, ravasz és agresszív vagyok. Védőként középen és a szélen is képes vagyok játszani, olvasom a játékot, de ezekről egy kicsit kellemetlen dolog beszélni. Amikor új csapatba kerülök, meg kell tanulnom, ki hogyan mozog a pályán. Két arcom van: a barátok társaságában kedves és vicces vagyok, a pályán viszont erős karakter. Diósgyőrben csapatkapitány is voltam, mindig száztíz százalékot nyújtok.

– A csapat már másodszor edzőtáborozik most télen. Nem fél attól, hogy hiányozni fognak a közös napok, hetek, edzések?
– Mindig jobb, hogy korán csatlakozik valaki az új csapatához, és annak játékstílusát a felkészülés elejétől elsajátítja. Egyébként nem félek, felkészültem a versenyre. Diósgyőrben edzettem az elmúlt három héten, három barátságos mérkőzésen is pályára léptem, és jól érzem magam. Még nem vagyok százszázalékos állapotban, de meggyőződésem, hogy a bajnokság kezdetére minden rendben lesz.

– A Lech játékosaira mindig nyomás nehezedik, mert itt van a legtöbb szurkoló Lengyelországban. Az elvárások nem kicsik. Készen áll erre?
– Előfordult, hogy Newcastle-ben ötvenezer ember előtt játszottam, a Roda meccsein tizenötezren voltak, de néha Diósgyőrben is összejött nyolc-kilencezer néző, ami otthon nagyon jó eredmény. A nyomás természetes, a játékos feladata, hogy ezt elviselje, és a lehető legjobban játsszon.

Olvasói sztorik