Nemzetközi foci

Sokat érnek a keleti légiósaink is

Amelyik csapat leigazolná Dzsudzsák Balázst, annak alaposan ki kell nyitnia a pénztárcáját.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Néhány napon belül kezdetét veszi az átigazolási időszak. Sorsdöntő lehet több csapat életében, hogy legnagyobb értékeiket meg tudják-e tartani, illetve képesek lesznek-e megerősíteni a keretüket. Hivatalosan január elsején nyitja meg kapuit a piac. A Rangadó.hu összeállításában a magyar légiósokat rangsoroljuk a jelenlegi piaci értékük alapján, a mértékadónak tartott német transfermarkt.de adatai szerint.

Az NB I-ben Roland Lamah (1,5 millió euró), Juhász Roland (1,2 millió euró) és Nikolics Nemanja (1,1 millió euró) számít a legdrágábbnak. Még a légiósok sem mindig szárnyalják túl ezeket az összegeket, de persze többen vannak, akiért többet is adnának. Jelenlegi cikkünkben a hazánktól keletre fekvő országok magyar légiósainak piaci értékét összegezzük.

Ausztrália:

Vernes Richárd sodródott a legmesszebb Magyarországtól, hiszen a kenguruk földjén, a Central Coast Mariners együttesében játszik (250 ezer euró).

Görögország:

A rekordbajnok Olimpiakosz magyar kapusa, Megyeri Balázs jobbára csak a cserepadról nézi a bajnoki meccseket. A 24 éves hálóőr jelenlegi piaci értéke, 1,5 millió euró. A Levadiakosz magyarja, Pintér Ádám állítólag pont a felét, 750 ezer eurót éri.

Lengyelország:

Nem elképzelhetetlen, hogy bővülni fog a lengyel-vonal, hiszen több magyar labdarúgó neve is szóba került odakint. Egyelőre azonban Guzmics Richárd és Lovrencsics Gergő játszik ott. A szombathelyi védő a Wisla Kraków együttesét erősíti, mi több, november hónap legjobbjának választották a szurkolók (500 ezer euró). Lovrencsics, a Lech Poznan szélsője sem közlekedhet becsukott szemmel, hiszen jól teljesít (1,5 millió euró).

Románia:

Vannak olyan magyar labdarúgók, akik a szomszédos országban találták meg a számításukat. A jászvásári Bőle Lukács piaci értéke 250 ezer euró, míg a bukaresti Kovács Zoltáné 100 ezer euró.

Kína:

Huszti Szabolcs nyáron a német Hannovertől a Csangcsun Jataj együttesébe igazolt, és Ázsiában sem hozott szégyent a magyarokra. A 31 éves szélső jelenlegi piaci értéke még 1,8 millió euró.

Oroszország:

A jelenlegi legjobb magyar labdarúgó Dzsudzsák Balázs, de egyáltalán nem biztos, hogy a tavaszi idényt is a Dinamo Moszkvánál kezdi. Amelyik csapat le akarja igazolni a 28 éves szélsőt, annak mélyen a zsebébe kell nyúlnia, mert Dzsudzsák jelenlegi piaci értéke 10 millió euró.

Törökország:

Futács Márkó, a Mersin Idman Yurdu magyarja az utóbbi időben lendült bele a játékba. A válogatott csatár 800 ezer eurót ér.

Ciprus:

Leandro de Almeida 2010. óta az Omonia Nicosia játékosa. A brazil születésű, de magyar válogatott játékos jelenlegi piaci értéke 600 ezer euró.

Olvasói sztorik