Nemzetközi foci

Mennyire értékesek a magyar légiósok?

Statisztikánk is bizonyítja, hogy mostanság kapusposzton állunk a legjobban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Néhány napon belül kezdetét veszi a téli átigazolási időszak. Természetesen sorsdöntő lehet több csapat életében, hogy legnagyobb értékeiket meg tudják tartani-e, illetve hogyan képesek megerősíteni a keretüket. A piac hivatalosan január 1-jén nyitja meg kapuit. A Rangadó.hu összeállításában a magyar légiósok jelenlegi piaci értékeit mutatjuk be a mértékadónak tartott német transfermarkt.de adatai alapján.

Az NB I-ben Roland Lamah (1,5 millió euró), Juhász Roland (1,2 millió euró) és Nikolics Nemanja (1,1 millió euró) a legértékesebb labdarúgók. Még a légiósok sem mindig szárnyalják túl ezeket az összegeket, de persze több olyan játékos is van, aki a többszörösét éri. Először a hazánktól nyugatra fekvő országok magyar légiósainak piaci értékét összegezzük.

Hollandia:

A tulipánok országában négy magyar játszik. A korábbi utánpótlás-válogatott középhátvéd, Otigba Kenneth hétről-hétre bizonyíthat az élvonalbeli Heerenveen együttesében. A 22 éves játékos jelenlegi piaci értéke egymillió euró. Csapattársa, Varga Szabolcs kevés lehetőséget kap az első csapatnál (100 ezer euró). A bennmaradásért küzdő NAC Breda rutinos, korábbi válogatott cserekapusát, Babos Gábort mindössze 50 ezerre taksálják, minden bizonnyal azért, mert már elmúlt negyven éves. A másodosztályú De Graafschap magyarja, Vida Krisztofer alapembere csapatának (150 ezer euró).

Anglia:

Az angol másodosztály fekszik a magyaroknak, hiszen négy honfitársunk is a Championshipben szerepel. Tőzsér Dániel, a Watford középpályása remek szezont fut a lódarazsakkal, akárcsak Bajner Bálint az Ipswich Town színeiben. A különbség csak az, hogy előbbi rendszeresen a kezdőcsapatban szerepel, míg utóbbiról ez nem mondható el, általában be sem cserélik. Tőzsér jelenlegi piaci értéke 1,3 millió euró, míg a volt dortmundi támadónak 250 ezer euró. Király Gábor is idén szerződött a szigetországba. A Fulhamben csak elvétve kap szerepet (250 ezer euró). Bogdán Ádámnak voltak jó idényei a Bolton Wanderersben, de amióta felépült legutóbbi sérüléséből, nem tudja visszaverekedni magát a kezdőcsapatba. A transfermarkt.de szerint kétmillió euróért vihetnék a riválisok.

Németország:

A Bundesligával kezdjük, ahol Szalai Ádám és Stieber Zoltán érdekelt. Míg előbbi sztárnak számít csapatában, utóbbinak csak epizódszerep jut. A válogatott első számú támadója hatmillió eurót ér, míg Stieber 1,7-et. A másodosztályban a szárnyait bontogató Kalmár Zsolt piaci értéke 800 ezer euró, de csak néhány perc jut neki a mérkőzések hajrájában Lipcsében. Korcsmár Zsolt is látott már szebb napokat a Greuther Fürthnél (750 ezer euró).

Belgium:

A KRC Genkben remek karriert befutó Köteles László a közönség kedvence, ezért aki el akarná csábítani, annak fizetnie kellene. A hálóőr jelenlegi piaci értéke kétmillió euró.

Ausztria:

Gulácsi Péter idei szezonja sem sikerült rosszul és a válogatottban is bemutatkozhatott. A bajnoki címvédő Red Bull Salzburg hálóőrének piaci értéke jelenleg kétmillió euró. A másik osztrák légiós, Simon Attila a Wolfsberger AC csatára. Neki felemásra sikerült eddig az ausztriai kalandja (300 ezer euró), mert nem játszik valami sokat…

Olaszország:

Az örök ígéret, Filkor Attila már sokadik olasz klubját fogyasztja, de már az Avellinónál sem áll jól a szénája (150 ezer euró). Tamás Krisztián jelenleg a Varese együttesében van kölcsönben, de sajtóhírek szerint Csehországban folytatja a pályafutását (150 ezer euró).

Norvégia:

Kovács Péter többször kijelentette, hogy már inkább norvégnak tartja magát, mint magyarnak. A légiósként a legtöbb gólt szerző csatár 100 ezer eurót ér, és lehet, hogy klubot vált a télen.

Portugália:

Balázs Benjaminnak eddig nem jött be a portugál kaland. Jelenleg a Vitória Guimaraes B-csapatát erősítő középpályás 300 ezer eurót ér.

Egyesült Államok:

Németh Krisztián is elindult világot látni, hiszen a napokban hivatalossá vált, hogy az USA-ban folytatja a pályafutását, a Kansas City együttesében (900 ezer euró).

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik