Nemzetközi foci

Vadócz helyére állt be Trezeguet

Szombati gyűjtőcikkünkben a külföldön szereplő magyar játékosok teljesítményét foglaltuk össze.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl. Alábbi cikkünkben a szombati eseményeket foglaljuk össze:

A holland másodosztály 17. fordulójában Vida Krisztofer együttese, a De Graafschap hazai pályán 6-3-ra nyert a Twente tartalékcsapata ellen. A magyar fiatal a 79. percben, csereként állt be.

A holland élvonal 15. fordulójában Babos Gábor csapata, a NAC Breda hosszú idő után újra győzött: a Dordrecht otthonából távozott 1-0-s sikerrel. A román első osztály 17. körében Kovács Zoltán csapata, a Dinamo Bucuresti 6-1-es vereséget szenvedett az Astra vendégeként. Mindkét magyar kapus a kispadról nézte végig a találkozót.

A görög élvonalban 12. meccsét játszotta a címvédő Olimpiakosz, amely hazai pályán 2-2-re végzett a Giannina ellen. Megyeri Balázs ezúttal is csak a kispadon kapott helyet.

Az angol másodosztály (Championship) huszadik fordulójában Bajner Bálint együttese, az Ipswich Town hazai pályán 4-1-re verte a Leeds Uinited csapatát. Honfitársunkat csereként nevezték a találkozóra, de nem kapott lehetőséget. Bogdán Ádám is a kispadról nézte végig a Reading otthonában a Bolton Wanderers gól nélküli meccsét. Az Ipswich a második, a Bolton a 17., Király Gábor csapata, a Fulham a 18., Tőzsér Dániel klubja, a Watford pedig a hatodik helyen áll.

Gulácsi Péter védte a címvédő Red Bull Salzburg kapuját az osztrák élvonal 18. fordulójának nyitómeccsén. Listavezető csapata a szünetben kétgólos hátrányban volt az Austria Wien otthonában, de a bő negyedóra alatt szerzett négy találatnak köszönhetően végül 4-2-re nyert.

A ciprusi első osztály 12. körében az Omonia Nicosia odahaza 1-0-ra nyert az Othellos Athienou ellen. A győztes gól tizenegyesből született a 95. percben. A magyar válogatott Leandro de Almeida ezúttal sem kapott lehetőséget.

Az olasz Serie B 17. fordulójában mindkét magyar érdekeltségű csapat hazai környezetben lépett pályára. Az Avellino a 91. percben büntetőt hibázott, ezért 2-1-es vereséget szenvedett a Crotone ellen, a Varese pedig 2-2-re végzett az Entellával. Filkor Attila kezdő volt, de a szünetben lecserélték, Tamás Krisztián pedig ezúttal is a kispadról nézte végig a mérkőzést.

Az indiai Szuperliga 13. fordulójában a házigazda Pune City 1-0-ra kikapott a Delhi Dynamos együttesétől. A hazaiaknál Vadócz Krisztián kezdő volt, a kilencvenedik percben lecserélték: a franciák Európa- és világbajnoka, David Trezeguet érkezett helyette. Az ellenfélnél Alessandro Del Piero csereként lépett pályára.

A német másodosztály 16. fordulójában Korcsmár Zsolt együttese, a Greuther Fürth gól nélküli meccset játszott a dobogós Darmstadt otthonában. Honfitársunk a 92. percben, időhúzó csereként lépett pályára.

A török élvonal 12. fordulójának nyitómeccsén Futács Márkó csapata, a Mersin 2-0-ra kikapott a Konyaspor otthonában. Az utolsó negyedórát emberhátrányban töltő vendégeknél a magyar csatár nem került be a meccskeretbe.

Olvasói sztorik