Nemzetközi foci

Király Gábor négyet kapott

Pénteki gyűjtőcikkünkben a külföldön szereplő magyar játékosok teljesítményét foglaltuk össze.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl. Alábbi cikkünkben a pénteki meccseket foglaljuk össze:

Mozgalmas volt az angol másodosztály huszadik fordulójának nyitómeccse, amelyen Király Gábor csapata, a Fulham fogadta a Tőzsér Dániel együttesét, az utóbbi hetekben rossz formában lévő Watfordot. A hazaiak kezdőkapusa piros lapot érően szabálytalankodott, ezért 0-1-es állásnál, a 18. percben kiállították. Ekkor kapott lehetőséget csereként Király, de a tizenegyest nem tudta hárítani, és további három gólt is kapott, így a vége 0-5 lett. Az ősz folyamán eddig három bajnoki találkozón összesen 12 gólt kapott, ami meccsenkénti négyes átlagot jelent… Válogatottbeli csapattársa, Tőzsér kezdő volt és a 83. percben lecserélték.

A Szalai Ádámot eltiltás miatt nélkülöző Hoffenheim 1-0-ra kikapott a Borussia Dortmundtól a német Bundesliga 14. fordulójának nyitómeccsén. Sikerüknek köszönhetően a hazaiak elmozdultak a tabella utolsó helyéről.

A portugál másodosztály 18. fordulójában Balázs Benjámin csapata, a Vitória Guimaraes B hazai pályán 2-1-re kikapott az Academico Viseu ellen. A magyar játékost nem nevezték a keretbe.

Az ausztrál élvonal kilencedik fordulójában Vernes Richárd csapata, a Central Coast Mariners hazai pályán 3-0-ra kikapott a mezőnyben egyedüliként veretlen Melbourne Victory-tól. A CCM egy győzelem és három döntetlen mellett immár ötödik vereségét könyvelhette el, de matematikai esélye még mindig van s negyeddöntőbe jutásra. Honfitársunk kezdő volt, de a 75. percben lecserélték.

Olvasói sztorik