Nemzetközi foci

Összecsapnak a magyarok

Guzmics Richárd és Lovrencsics Gergő csapatai egymás ellen játszanak a lengyel élvonalban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Péntek – Dortmundba látogat Szalai csapata

Szalai Ádám csapata, a német első osztályban szereplő Hoffenheim a sereghajtó, bár helyezésénél jóval komolyabb játékerőt képviselő Borussia Dortmund vendége lesz a 14. fordulóban. A magyar támadó kétmeccses eltiltásából egy találkozó még hátravan, így ő nem lép pályára.

Az angol másodosztály huszadik fordulójában Király Gábor csapata, a Fulham a Tőzsér Dánielt is foglalkoztató Watfordot fogadja. A vendégek nincsenek jó formában: elmúlt négy bajnokijukon nem szereztek pontot.

Vernes Richárd csapata, a Central Coast Mariners a Melbourne Victoryt látja vendégül az ausztrál élvonal tizedik fordulójában. A Mariners az elmúlt nyolc tétmeccsén nem tudott nyerni.

A portugál második vonalban szereplő, Balázs Benjamint is soraiban tudó Vítória Guimaraes B hazai pályán az Academico Viseu ellen mérkőzik a 18. fordulóban.

Szombat – Hazai pályán javíthatnak Megyeriék

Az angol Championship (másodosztály) huszadik fordulójának szombati játéknapján Bajner Bálint együttese, az Ipswich Town a Leeds United ellen mérkőzik odahaza, míg Bogdán Ádám és a Bolton Wanderers a Wigan otthonába látogat.

Gulácsi Péter együttese, a címvédő Red Bull Salzburg az Austria Wien vendége lesz az osztrák első osztály 18. fordulójában.

Leandro de Almeida idei első bajnoki szereplése egyelőre várat magára: a sérüléséből felépülő magyar válogatott játékos csapata, az Omonia Nicosia az Othellosz Athienou ellen meccsel odahaza a ciprusi élvonal 12. fordulójában.

A görög első osztály hétközi fordulójában rangadót veszített a címvédő Olimpiakosz; Megyeri Balázs csapata a 13. fordulóban a Giannina ellen javíthat hazai pályán.

Babos Gábor csapata, a NAC Breda a Cambuur otthonában lép pályára a holland bajnokság 15. fordulójában. A magyar kapus klubja zsinórban négy vereséggel áll, győzni pedig már kilenc forduló óta nem tudott az élvonalban. A másodosztályban Vida Krisztofer együttese, a De Graafschap a Twente tartalékcsapatával mérkőzik a 17. fordulóban.

Az indiai Szuperliga 13. fordulójában Vadócz Krisztián csapata, a Pune City a Delhi Dynamos ellen játszik hazai pályán.

A német másodosztályban a 16. fordulót rendezik: Korcsmár Zsolt csapata, a Greuther Fürth a Darmstadt vendége lesz.

Tamás Krisztián klubja, az olasz Varese az Entellát látja vendégül a másodosztály 17. fordulójában, míg a Filkor Attilát nélkülöző Avellino a sereghajtó Crotonét fogadja.

A román első osztályban szereplő Dinamo Bucuresti kapusa, Kovács Zoltán a hírek szerint már télen távozhat a klubtól. A fővárosiak az Astra Giurgiu vendége lesznek az ősz utolsó, a bajnokság 17. fordulójában.

A Futács Márkót is soraiban tudó, negyedik helyen álló Mersin Idman Yurdu a Konyaspor vendége lesz a török élvonal 12. fordulójában.

Vasárnap – Magyarok egymás ellen

Az osztrák bajnokság második helyén álló, Simon Attilát is foglalkoztató Wolfsberger AC a negyedik helyezett Rapid Wien ellen játszik rangadót a 18. fordulóban.

A belga bajnokság első 17 fordulójában Köteles László csapata, a KRC Genk kapta a legkevesebb gólt (16 gól). A magyar kapus együttese a 18. fordulóban a harmadik helyen álló, második legkevesebb kapott góllal (17) álló Gent vendége lesz.

Otigba Kenneth és Varga Szabolcs csapata, a holland élvonalbeli Heerenveen a Groningenhez látogat. Otigbáék az elmúlt hét fordulóban három döntetlent és négy vereséget könyvelhettek el.

A lengyel első osztályban magyar rangadót rendeznek: a Wisla Krakówban a hónap játékosának választott Guzmics Richárd a Lech Poznan magyarjával, Lovrencsics Gergővel nézhet farkasszemet a 18. fordulóban.

A német élvonalban szereplő, Stieber Zoltánt is soraiban tudó Hamburger SV az 1. FSV Mainzot látja vendégül a 14. fordulóban. A másodosztályban Kalmár Zsolt együttese, az RB Leipzig az Ingolstadt ellen mérkőzik hazai pályán a 16. fordulóban.

Az orosz első osztályban Dzsudzsák Balázs csapata, a Dinamo Moszkva hazai pályán az Amkar Perm ellen zárja az őszt – a bajnokságban a 17. fordulót rendezik.

Romániában is a 17. fordulót követően mennek téli szünetre a csapatok: a záró fordulóban Bőle Lukács csapata, a CSMS Iasi az őszi bajnok Steaua Bucuresti vendége lesz.

Vanczák Vilmos és csapata, az FC Sion is téli pihenőre készül, előtte azonban még a St. Gallen otthonában lépnek pályára a svájci élvonal 18. fordulójában.

Olvasói sztorik