Nemzetközi foci

Vadócz várja az első gólját

Szombaton két helyzete is volt Indiában a különdíjas középpályásnak, de a kapus túljárt az eszén.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szombaton beszámoltunk róla, hogy a Vadócz Krisztiánt foglalkoztató Pune City hazai pályán 1-1-et játszott az Atletico de Kolkata ellen az indiai Szuperliga 11. fordulójában. A magyar középpályás végigjátszotta a meccset, és nem is teljesített rosszul, ezt igazolja, hogy a lefújás után különdíjat szavazott meg neki a liga honlapja: ő lett a legfáradhatatlanabbul dolgozó játékos (Amul Fittest Player of the Match).

A honfitársunkról szóló cikkbenis hangsúlyozzák, hogy a pálya szinte minden pontját bejátszotta, minden fűszálát érintette, és majdnem megszerezte első gólját is, de az ellenfél kapusa mindkétszer bravúrral védett. Vadócz a saját teljesítményével elégedett volt, ugyanakkor csalódottságot is érzett, mert most sem tudtak győzni, pedig úgy érzi, megérdemelték volna.

– Úgy gondolom, elvesztettük két pontot. Az volt a világos célunk, hogy megnyerjük a meccset. Sok energiát fektettünk a játékba, ez sok helyzetet eredményezett, nem hiszem, hogy elégedettek lehetnénk az eredménnyel – kezdte Vadócz Krisztián, aki elismerte, hogy a Kolkata kapusa ezúttal ragyogó teljesítményt nyújtott. – Azt hiszem, ő az egyik legjobb játékos, sokszor megmentette őket.

A magyar középpályásnak már a legelső indiai meccsén is volt egy nagy helyzete, de akkor a keresztléc fölé lőtt, és most sem tudta megszerezni első találatát. Továbbra is bízik benne, hogy hamarosan gólnak és győzelemnek örülhet.

Ha továbbra is így játszom, mint ma, akkor talán már a következő mérkőzésen megszerezhetem az első gólomat. Ez a célom, és nagyon remélem, hogy a három pont is a miénk lesz végre. Ez volt az első meccsem hazai pályán. Jól dolgoztunk együtt, ennek köszönhetően számos helyzetünk adódott, és jó volt a hangulat. Számukra ez egy élvezetes mérkőzés volt – mondta végül Vadócz, aki dicsérte a Pune City szurkolóit is, hiszen szinte végig teljes hangerővel buzdították kedvenceiket.

A szombati találkozón egyébként a magyar játékos híres csapattársai közül a görög Európa-bajnok Kosztasz Kacuranisz végigjátszotta a meccset, sőt a gólt is ő szerezte, a Kecskemét és a Debrecen egykori csatára, a nigériai Dudu Omagbemi is végig a pályán volt, a francia világ- és Európa-bajnok David Trezeguet viszont a kispadról nézte végig a meccset. Ez volt a Pune City negyedik mérkőzése honfitársunk leigazolása óta, de a mérleg nem valami fényes: két döntetlen és két vereség. A csapat a hatodik helyen áll 11 forduló után, és legközelebb a tőle mindössze egy pontra lévő, sereghajtó (vagyis nyolcadik) Mumbai City ellen lép pályára.

Olvasói sztorik