Nemzetközi foci

Kovács Péter szívesen távozna

A norvég Strömsgodset gólrekorder csatárát korábbi klubja, az Odd Grenland csábítja.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A varden.no cikke szerint a norvég élvonalbeli Odd Grenland vezetőedzője csatárt szeretne igazolni a téli bajnoki szünetben, és a jelöltjei között van a klub korábbi játékosa, Kovács Péter is, aki perifériára szorult a tavalyi bajnoki Strömsgodset keretében.

A korábbi magyar válogatott játékos azt nyilatkozta: tetszik neki az ötlet, szívesen visszatérne a csapathoz, mert 4-3-3-as rendszerben szerepel, amely tökéletesen megfelel neki. Mivel remek időszakot töltött a klubnál, jól ismerik egymást, tehát nem vennének zsákbamacskát a szerződtetésével. Kovács szerint a Strömsgodsetnél megértőek lennének, ha jó ajánlatot kapna, és elengednék. Pluszmotiváció lehet a csatár számára, hogy az Odd jövőre elindulhat az Európa Ligában.

Kovács 2008 és 2010 között erősítette a klubot, amelynek színeiben nyolcvan meccsen 45 gólt szerzett, majd eladták a belga Lierse csapatának 3,5 millió norvég koronáért.

A rutinos támadó a közelmúltban megszerezte 75. bajnoki gólját, ezzel a norvég első osztály történetének legeredményesebb külföldi gólszerzője lett.

Olvasói sztorik