Nemzetközi foci

Kovács Péter nem tervez klubváltást

A rutinos magyar csatár nem akarja elhagyni a norvég bajnok Strömsgodset csapatát.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A minap beszámoltunk róla, hogy a norvég bajnokságban kiesőhelyen álló Brann Bergen állítólag másfél millió koronás ajánlatot tett a bajnoki címvédő, jelenleg második helyezett Strömsgodset magyar csatáráért, Kovács Péterért. A dt.no cikke szerint honfitársunk hamar egyértelművé tette, hogy nem akar távozni, ennek megfelelően nem is voltak komoly tárgyalások a két klubvezetés között.

– Nagyon jól érzem magam a Strömsgodsetnél, itt akarok maradni, és keményen dolgozom azért, hogy még több játékidőt kapjak – mondta a magyar játékos.

David Nielsen vezetőedző kijelentette: nem akarja, hogy a 36 éves Kovács távozzon. Bár mostanság kevesebb játékidőt adott neki, dicsérte a teljesítményét.

– Nagyszerű választ kaptam Kovácstól, pont azt, amelyet minden edző hallani szeretne. Fontos, hogy a játékosok mire koncentrálnak, és az, hogy mindent megtegyenek a csapatért – magyarázta a bajnokcsapat trénere. – Kovács extrém játékos a norvég bajnokságban. Rengeteg gólt szerez, és ő érte el a legtöbbet a bajnoki idényben nálunk. Olyan támadó, aki a különbséget jelentheti a csapat javára egy mérkőzésen. Teljes őrültség lenne, ha itt kellene ülnöm, és azt kellene mondanom, hogy nem akarom Kovács Pétert a csapatomba. Péter csalódott volt, amikor kimaradt a csapatból. De ezen a héten felvette a kesztyűt. Ezt akartam tudni. Fontos volt, hogy megerősítést kapjak.

Kovács Péter szerződése 2015. december 31-ig, tehát a következő norvég bajnoki szezon végéig érvényes. A Strömsgodsetnél töltött két időszakában összesen 63 gólt szerzett tétmeccseken.

Olvasói sztorik