Nemzetközi foci

Az elején biztosan nem brillíroznak

A norvég bajnok Strömsgodset csapatának magyar támadója, Kovács Péter elmondta, hogy idén címvédésre készülnek.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Tavaly novemberben értek véget a norvég bajnokság küzdelmei, amelyben a Kovács Pétert alapemberként foglalkoztató Strömsgodset együttese szerezte meg az aranyérmet. Az extrém hosszúságú téli szünet lassan a végéhez ér, hiszen ezen a hétvégén a skandináv országban is újraindul a meccsdömping.

A tavaly nyáron az Európa Liga selejtezőjében a Debrecent búcsúztató klub 43 év után lett ismét bajnok, de az elmúlt hónapokban a többi közt 15-0-s és 6-1-es vereségben is része volt, illetve Spanyolországban a Videotontól is kikapott az edzőmeccsek során, ezért a Rangadó.hu megkereste a magyar csatárt, Kovács Pétert, aki mesélt a Strömsgodset felkészüléséről, és idei várakozásairól is.

– Január elején kezdtük az alapozást, és utána öt hetet edzőtáborban töltöttünk – kezdte Kovács Péter. – Március eleje óta vagyunk itthon, és mondhatom, hogy a felkészülés célegyenesébe értünk, hiszen vasárnap már kezdődik a bajnokság. Pénteken még lesz egy edzőmeccsünk, aztán hazai pályán játsszuk az első tétmérkőzést.

A 36 éves támadó elmondta, hogy Bajnokok Ligája-szintű csapatokkal is farkasszemet kellett nézniük a felkészülési meccsek során.

– Spanyolországban voltunk, ahol először meg is nyertünk egy tornát. A második edzőtáborunk során már nagyon erős ellenfelekkel találkoztunk. Pályára léptünk a Szpartak Moszkva, a Lokomotiv Moszkva és a Dinamo Moszkva ellen is, és sajnos mindhárom gárdától kikaptunk, de jó meccseket játszottunk, és sokat tanultunk azokból. Bajnokok Ligája-szintű alakulatokról van szó, és a mi klubunk úgy gondolkodik, hogy mindenből tanulni kell, és inkább erősebb csapatok ellen edződjünk. Inkább kapjunk ki tőlük, mint ötöd- vagy hatodosztályú együtteseket verjünk simán, hiszen az nem segítené a fejlődésünket.

A norvég gárda a felkészülés alatt a Videoton együttesével is találkozott. Kovács Pétert nem lepte meg, hogy a külföldi edző által dirigált fehérváriaknál sok légiós szerepel.

– Jó meccset játszottunk, és egy remek csapatot ismertem meg a Videotonban. Jó volt náluk a fiatal és rutinos, valamint a magyar és külföldi játékosok aránya. Nem igazán lepett meg, hogy sok légiósuk van, hiszen ha a portugál edző olyan stílust favorizál, ami a portugál játékosoknak fekszik, akkor miért ne? Nálunk pont fordított a helyzet. Az én csapatomban velem együtt négyen vagyunk légiósok. Engem annyira már nem kezelnek légiósnak, hiszen itt vagyok már tizenkét éve.

A 36 éves csatár beszámolt arról is, hogy a csapat középpályája eléggé átalakult, és az új játékosaik még nem illeszkedtek be maximálisan a játékrendszerbe.

– A középpályán átalakult a csapatunk, az egyik játékosunk a skót Celticbe, a másik a görög Olympiakoszba igazolt. Őket kellett pótolnunk, ezért érkezett három középpályás, de még nem igazán illeszkedtek be a szisztémába. Kell még nekik egy kis idő, de a bajnokság folyamán biztosan pozitív dolgokat fognak csinálni. Azt nem állítom, hogy rögtön az első meccsen brillírozni fogunk, de a bajnokság nagyon hosszú, és nem az első mérkőzésen dől el az aranyérem sorsa.

Az egykori magyar válogatott játékos elárulta, hogy 2014 végén is szeretne bajnoki címet ünnepelni a Strömsgodset színeiben.

– Tavaly megszereztük a bajnoki címet, és badarság lenne azt mondani, hogy idén megelégszünk a bronzéremmel. Mindenképp azt fogalmaztuk meg, hogy az aranyérem megvédésére törekszünk. Ezen felül vannak kisebb céljaink, például a Norvég Kupában tovább szeretnénk jutni, mint tavaly, amikor nagy meglepetésre a második körben kiestünk. Nagy dolog lesz még, hogy a nyáron a Bajnokok Ligája-selejtezőjében is pályára fogunk lépni, de a legfontosabb számunkra egyértelműen a bajnokság – mondta végül Kovács Péter.

Olvasói sztorik