NB I

Kovács Péter góljára tripla volt a válasz

A Videoton 3-2-re győzött a norvég bajnok Strösgodset ellen; Zé Luis mesterhármast ért el.

Kapcsolódó cikkek

Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Videoton FC – Strömsgodset IF (norvég) 3-2 (2-1)
Sotogrande, Spanyolország
Videoton: Tujvel – Szolnoki, Vinícius, Tar (Sándor Gy., 63.), Stopira – Papp M. (V. Gomes, 63.), Hudák (N. Nikolics, 63.) – Oliveira (Lupeta, a szünetben), Haraszti (Kovács I., a szünetben), Álvarez (Kleinheisler, 73.) – Zé Luis (Juhász R., 63.). Edző: José Gomes
Gólszerzők: Zé Luis (33., 35., 61.), illetve Kovács P. (28.), Fossun (77.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kovács Péter csapata, a norvég bajnok Strösgodset ellen játszott felkészülési mérkőzést a Spanyolországban edzőtáborozó Videoton. A skandinávok magyar csatára kezdő volt,

A negyedik percben Oliveira került a földre az ellenfél tizenhatosán belül, de a játékvezető kifelé ítélt szabadrúgást. Ezután a norvég kapus kiejtett egy beadást, de szerencséjére egyetlen Videoton-játékos sem ért oda. A hetedik percben Hudák lőtt 18 méterről a bal alsó sarok mellé. Két perccel később Haraszti passza után Zé Luis lőtt kevéssel a jobb felső fölé.

Nem sokkal ezután Keita percei következtek, beadását előbb Szolnoki, majd Tujvel, aztán megint Szolnoki hatástalanította. A 24. percben Papp Máté fejelt a kapu mellé, majd ismét Keita volt a főszereplő, de a gól ezúttal is elmaradt, mert a kapufát találta telibe. A 28. percben egy lapos beadás után Kovács Péter lőtt közelről a fehérváriak kapujába (0-1). Négy perc múlva Oliveira kapott egy keresztlabdát, majd a jobb alsó sarok mellé lőtt.

A 33. percben Zé Luis lépett ki a védők között, és a jobb alsóba helyezett (1-1). Két perc telt el, amikor Oliveira középre passzolt, az érkező Zé Luis pedig a kapu jobb oldalába tekert (2-1). A 36. percben Haraszti bombázott mellé húsz méterről. A hajrá is eseménydúsan telt, de újabb gól nem született.

A szünet után előbb Keita szabadrúgását ütötte ki Tujvel, majd egy veszélyes szögletet is hatástalanított, a kettő között pedig Wikheim lőtt a jobb alsó mellé. Az 55. percben Kovács István 17 méterről lőtt, de Gundersen védett. A 61. percben Kovács István remek labdájával Zé Luis kilépett, és a hálóba helyezett, ezzel mesterhármast ért el (3-1). mindössze egy perc múlva jöhetett volna a negyedik is, ezúttal azonban fölé lőtt 15 méterről.

A 63. percben lecserélték a három gólt szerző Zé Luist, két perccel később pedig Kovács Péter is elhagyta a pályát. A 74. percben Lupeta lőtt a tizenhatosról a kapufa mellé, majd Nikolics lépett ki, de az emelése fölé szállt. Két perc elteltével Kleinheisler kapu elé ívelt szabadrúgását Gundersen lehúzta, a másik oldalon viszont egy szöglet után Fossun a kapuba fejelt (3-2). A 86. percben Lupeta beadása középen megtalálta Nikolicsot, aki egy csel után lőtt, de a gólvonalon álló védő kifejelte a labdát.

A 89. percben Nikolics becsapta a védőjét, de a lövését Gundersen védte. Végül maradt a 3-2, tehát a Videoton a kínai bajnok után a norvégok legjobbjait is legyőzte – tudósított a vidi.hu.

– Egy újabb nagyon jó edzőmeccs volt a mai, és egy jó felkészülés a hamarosan induló bajnokságra. Más stílusban játszott a norvég együttes, mint eddigi ellenfeleink, ez egy új kihívás volt számunkra is. Miután megtaláltuk a legjobb megoldást, hogy hogyan törjük fel a védelmüket, több helyzetet kialakítottunk a gólokon kívül is. Készen állunk az előttünk lévő feladatokra – mondta klubja honlapján José Gomes, a Videoton edzője.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik