Nemzetközi foci

Kovács Péter klubváltás előtt?

A norvég bajnokcsapat magyar csatáráért másfél millió koronát kínál a Brann Bergen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A norvég ba.no portál értesüléseszerint a bajnoki címvédő, jelenleg a tabella második helyén álló Strömsgodset magyar csatára, Kovács Péter hamarosan az utolsó előtti (15.) pozícióban tanyázó Brann Bergen játékosa lehet. A kiesőhelyen álló klub állítólag másfél millió norvég koronát fizetne 36 éves honfitársunkért.

Kovács eddig hét gólt lőtt ebben a szezonban, ezzel vezeti a Strömsgodset házi góllövőlistáját, és úgy tűnik, mély benyomást tett a Brann szakvezetésére is, akik az ő segítségével menekülnének meg a kiesés elől. Érdekesség, hogy július közepén éppen ő szerezte csapata egyetlen gólját Bergenben.

Jelenlegi klubja sportigazgatója Jostein Flo, kijelentette, hogy átigazolási spekulációkat idejekorán soha nem kommentálnak. A bergeniek sajtófőnöke, Gorm Natlandsmyr cáfolta, hogy ajánlatot tettek volna Kovácsért. A menedzsere, Stig Lillejord megerősíteni és cáfolni sem kívánta az értesülést.

Honfitársunk korábban a belga Lierse, illetve Norvégiában az Odd Grenland, a Viking és a Tromsö játékosa volt, de 2006 és 2008 között egyszer már megfordult a Strömsgodset színeiben is.

A ba.no szerzője szerinta 36 éves magyar csatár az életkora miatt már nem része a klub hosszútávú terveinek, ezért egyáltalán nem kizárt, hogy eladják, pláne, hogy már csak fél évig él a szerződése.

– Jó érzés volt. Nagyon szeretek ebben a stadionban játszani. Valószínűleg négy vagy öt gólt lőttem már itt, az elsőt kétezer-háromban, a Tromsö színeiben. Jól megvagyok Bergenben. Mindenhol jó gólt szerezni, de itt azért szeretek játszani, mert nagyon jó a stadion, és mindig sok ember jön ki a meccsre. Ma jó volt az időjárás, és a fű is szép, úgyhogy nagyon élveztem – nyilatkozta a július középén rendezett meccs, és a győztes gólja után Kovács Péter.

A magyar játékos tehát szereti a bergeni körülményeket, a kérdés csak az, hogy a Brann szurkolói hogyan vélekednének róla, ha kedvenc csapatukat erősítené. A norvég cikk emlékeztet, hogy egyelőre meglehetősen utálják őt, mert öt évvel ezelőtt, még az Odd Grenland játékosaként a Norvég Kupa negyeddöntőjében úgy szerezte az egyik gólját, hogy a Brann kapusa a kirúgáskor a bokájához kapott, összeesett, Kovács Péter pedig elvitte a földön fekvő játékos mellett a labdát, és az üres kapuba gurította. Azóta minden alkalommal kifütyülik.

– Ez plusz motivációt jelent számomra, úgy érzem, ezáltal egy kicsit fontosabb vagyok a pályán. Erre az epizódra egyébként már nem is gondolok, hiszen öt évvel ezelőtt történt – magyarázta a tapasztalt csatár.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik