Nemzetközi foci

Huszti karrierjét másolná Stieber

A válogatott balszélsője próbál mindent megtenni, hogy hasonló pályafutása legyen, mint „elődjének”.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Néhány hónapja klubot váltott a német Greuther Fürth játékosa, Stieber Zoltán, és visszakerült az élvonalba, hiszen azóta a Hamburg csapatát erősíti. Hat nyeretlen forduló után szerezték meg első győzelmüket a legutóbbi meccsükön, de még mindig kiesőhelyen állnak. A Románia elleni, szombati Európa-bajnoki selejtezőt felvezető sajtótájékoztatón a 26. születésnapját a jövő héten ünneplő balszélső elmondta, az eddigi gyenge szereplés ellenére örül, hogy így alakult a sorsa.

– Nyáron klubot váltottam, jól sikerült a beilleszkedésem, szerencsére játszottam is elég sokat az első hat forduló alatt, úgyhogy abszolút megérte a váltás, hiszen szerettem volna mihamarabb visszakerülni az első osztályba. Az eredmények nem jöttek, ebből a szempontból nem volt pozitív a dolog, de ezen kívül abszolút megérte és elégedett vagyok.

Dárdai Pál bemutatkozó sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy Huszti Szabolcs továbbra sem tagja a magyar keretnek, ott van a posztján Stieber Zoltán.

– Természetesen örültem Pali szavainak, hogy megemlített ebben a nyilatkozatban. Nyilván nem lehet engem egy napon említeni Huszti Szabolccsal, ő nagyon komoly karriert futott be a Bundesligában. Én is próbálok mindent megtenni, hogy hasonló pályafutásom legyen. Nagyon remélem, hogy – a német vonallal megerősítve Dárdai Pál révén a válogatottat – minél több szerepet fogok kapni a jövőben.

Nem csak egy szimpla meccs a román-magyar

Tőzsér Dániel nagyjából egy éve ismét állandó tagnak tekinthető a magyar válogatott keretében, ennek ellenére továbbra is visszatérő téma, hogy vajon Egervári Sándor szövetségi kapitány miért nélkülözte őt?

– Nem szeretek soha a múlttal foglalkozni. Örülök, hogy itt vagyunk újra közösen a válogatottnál. Nyilván az is szerepet játszik benne, hogy nagyon jól érzem magam Angliában, jól megy a játék nekem és a csapatnak is. Nem gondolom, hogy a korábbi szövetségi kapitányoknál ezzel lett volna a baj, hiszen Belgiumban négy évig rendszeresen játszottam, sikeres csapatnak voltam tagja. Más lehetett a probléma, de ezzel fölösleges foglalkozni, főleg egy ilyen mérkőzés előtt.

A belga KRC Genk színeiben remekelt Tőzsér, aztán Olaszországban vakvágányra futott a karrierje, de szerencsére az angol másodosztályú Watfordnál ismét a régi önmaga lehet. A szombati Európa-bajnoki selejtezőről elmondta: kiemelt jelentőségű meccs lesz az egész magyar nép számára.

– Nagy hiba lenne, ha több meccsről beszélnénk, hiszen az északír mérkőzés előtt is az volt, hogy ez tuti három pont, be fogjuk húzni, és ugye nem így lett. Tudjuk, hogy a román-magyar nem csak egy szimpla meccs, ezt nem szabad elfelejteni. Nem mindegy, hogy Andorrával játszunk, vagy Romániával. Ez kiemelt jelentőségű nekünk és az egész népnek. Most leginkább erre a mérkőzésre kell odafigyelnünk és megpróbálni a legjobbat kihozni belőle. Utána majd nagyon oda kell figyelnünk a Feröer-szigetekre is, mert az sem lesz egyszerű. Ott műfüvön kell futballoznunk, ami elég szokatlan válogatott szinten. De most a román meccsre összpontosítanék, hiszen fokozatosan kell vennünk az akadályokat, nem nagy előrekalandozva – mondta végül Tőzsér Dániel.

Olvasói sztorik