Nemzetközi foci

Stieber Zoltán aláírt Hamburgban

A 25 éves szélső megállapodott a Bundesligában szereplő HSV vezetőivel, szerződése 2017-ig szól.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Hétfőn az utolsó tárgyalások is lezárultak Stieber Zoltán és a német élvonalban szereplő Hamburger SV vezetői között, ezzel minden akadály elhárult, hogy a játékos aláírja 2017-ig érvényes szerződését új klubjához – írja a HSV honlapja.

– A HSV egy nagy klub, Hamburg pedig egy nagy város, számomra nagyszerű lehetőség, hogy itt játszhatok. Alig várom, hogy a következő szezonban ismét a Bundesligában futballozhassak – ezek voltak első szavai új klubjánál.

Érdekesség, hogy egy héttel ezelőtt még a másodosztályú Greuther Fürth mezét viselte, amelynek egyik legfontosabb játékosa volt a HSV elleni osztályozón is, amelyet azonban elvesztettek.

– Az első meccsen lenyűgöző volt a hangulat az arénában – mesélte Stieber, aki néhány korábbi csapattársával is találkozott a hamburgi öltözőben.

Honfitársunk nagyon fiatalon, mindössze 17 évesen távozott Magyarországról, az angol Aston Villa utánpótlásába került, majd a Yeovil Town, illetve Németországban a másodosztályú Koblenz, az Alemannia Aachen és az élvonalbeli Mainz színeiben futballozott. Egy évet a Bundesligában, majd egyet a másodvonalban töltött a Greuther Fürth együttesével, most pedig azt akarja, hogy végre gyökeret verjen az első osztályban.

– Nagyon örülünk, hogy Zoltán a HSV-t választotta. Ő támadásban nagyon rugalmas, agilis, trükkös és gyors. Tökéletesen illeszkedik a követelményeinkhez, mert azt akarjuk, hogy több ütemű legyen a támadójátékunk – magyarázta Oliver Kreuzer, a hamburgiak sportigazgatója.

Olvasói sztorik