Nemzetközi foci

Tőzsér Dániel visszatér Angliába

Két évre aláírt az olasz Parmához, amely két évre kölcsönadta előző klubjának, a Watfordnak.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Tőzsér Dániel szombaton aláírt az olasz Parma csapatához, hétfőn pedig kölcsönszerződést kötött az angol Watford vezetőségével. A magyar válogatott középpályás két évre kötelezte el magát az angol együtteshez, amelynek már tavasszal meghatározó játékosa volt – derül ki az F-Group menedzseriroda sajtóanyagából.

– Különleges orvosi ellenőrzésen vagyok túl, a szokásos vizsgálatok mellett csaknem két órán át feküdtem az MRI-gépben. Szerencsére mindent rendben talált a szakorvos, így este aláírtuk a megállapodást és holnap csatlakozhatok a Watford keretéhez. Sokáig nem tartoztam a Parma kötelékébe – nyilatkozta Tőzsér Dániel. – A viccet félretéve: ezt így terveztük, szerettem volna az angol csapatban maradni, jól sikerült az előző fél év, lezárhattam a genovai időszakot, és újra élveztem a futballt. Az edzői stáb és a játékoskeret sem változott, így holnap ismerős arcok várnak az ausztriai edzőtáborban. Egy hétig készülünk együtt, aztán utazunk vissza Angliába. Felesleges konkrét célokat kitűzni, egyértelmű, hogy mi is a rájátszást jelentő helyek egyikére hajtunk – csendben, a háttérben…

Vladan Filipovics menedzser elmondta, már a bajnokság tavaszi idényének végén, májusban elkezdtek azon dolgozni, hogy Tőzsér a Watfordban maradhasson.

– Eleinte falba ütköztem, mert a Genoa nem törekedett a megoldásra. Több úton is elindultam, végül a Parma nyújtott segítséget. A jó viszonynak köszönhetően két évre szerződtette Tőzsér Dánielt, mindezt úgy, hogy belement: két évre kölcsönadja a Watfordnak. Szombaton írtuk alá a szerződést a Parmával, hétfőn a kölcsönszerződést az angolokkal. Nem volt könnyű menet, de a lényeg, hogy a végén minden úgy alakult, ahogy Dani szerette volna – magyarázta a menedzser.

Olvasói sztorik